Колапс: через сміття у Львові можуть закрити школи та дитсадки

Новина - Події - Колапс: через сміття у Львові можуть закрити школи та дитсадки

Новина - Події - Колапс: через сміття у Львові можуть закрити школи та дитсадки

Події
20 березня 2017 14:53

Станом на понеділок, 20 березня, третина сміттєвих контейнерів у Львові є переповненими – це 413 майданчиків. За словами директора департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Галини Слічної, 59 цих майданчиків розташовані на території навчальних закладів, сміття звідти не вивозили уже місяць. Це може бути приводом для тимчасового припинення навчального процесу у Львові.

"Достатньо серйозною є проблема з вивозом сміття з територій шкіл, дошкільних навчальних закладів та закладів охорони здоров’я. Впродовж трьох-чотирьох тижнів сміття у навчальних закладах накопичувалось і наразі ми маємо 59 таких майданчиків на території навчальних закладів Львова. Можливості вивозити сміття ми не маємо. При плюсовій температурі ці відходи розкладаються, а це проблема погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації у Львові", - каже Галина Слічна

Йдеться про 29 шкіл та 30 міських садочків. Найгірша ситуація з вивозом сміття з території навчальних закладів у Франківському районі – 19 майданчиків, у Шевченківському та Залізничному районах по 13 маданчиків. За словами Слічної, якщо сміття накопичуватиметься та не вивозитиметься з територій навчальних закладів, то це є загрозою для здоров’я учнів та працівників.

"Ми самостійно припинити навчання у закладах не можемо, такі питання розглядаються на комісії з надзвичайних ситуацій. Якщо є така загроза навчальний процес повинні припинити. Якщо буде потепління, то це є загрозою. Сьогодні вночі ще була мінусова температура, сміття вночі замерзло, а вдень розмерзається, однак якщо буде потепління, то це буде погано", - каже Слічна.

За словами директора департаменту житлово-комунальних послуг Львівської міськради Сергія Бабака, на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій посадовці вирішуватимуть, що робити із проблемою вивезення сміття з міста. Найближче засідання комісії планують провести завтра, 21 березня.

Джерело: Захід

Дивись ще: 

Ніяких жартів: у Львові оголосили вакансію... музейного кота

Фото, відео: Львовом пройшла хресна хода

Кулон-перекладач: львівський стартап зібрав на Kickstarter більше $300 тисяч

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах