Приватна власність: львівська міськрада дозволила приватизувати клуб в Парку культури

Новина - Події - Приватна власність: львівська міськрада дозволила приватизувати клуб в Парку культури

Новина - Події - Приватна власність: львівська міськрада дозволила приватизувати клуб в Парку культури

Події
23 березня 2017 13:46

Львівська міська рада надала згоду на приватизацію двох поверхів та підвалу клубу "Романтик", що розташований на вул. Болгарській, 4 у Парку культури. За дозвіл на викуп цих приміщень нинішнім орендарем під час сесії 23 березня проголосували 46 депутатів.

Ці приміщення від 2010 року орендує близька до екс-нардепа Ігоря Кривецького громадська організація "Здорова Галичина". Йдеться про 1862 м2 – напівпідвал, два поверхи і один технічний поверх. Згідно ухвали, за яку проголосували депутати ЛМР, після викупу громадська організація має облаштувати на вул. Болгарській, 4 Центр науки.

ГО "Здорова Галичина" віддавна намагається викупити ці приміщення у міської влади – практично відразу, як тільки підписали договір оренди на клуб. В оренду ці приміщення взяли для "роботи гуртків спортивного і бального танцю та культурно-мистецької галереї робіт обдарованих дітей". У минулому скликанні ЛМР депутатська комісія комунального майна п’ять разів погоджувала приватизацію приміщень, однак Львівська міська рада не вчиняла ніяких дій для задоволення заяви. У 2013 "Здорова Галичина" через суд зобов'язала Управління комунальної власності ЛМР включити приміщення на вул. Болгарській, 4 у список для приватизації викупом. Після розгляду апеляції і ще однієї судової справи, яка стосувалася цих приміщень, питання винесли на розгляд депутатів 23 березня.

Водночас, у зауваженнях управління комунальної власності до ухвали, за яку депутати проголосували 23 березня, вказано, що сама ухвала є "незаконною, протиправною та такою, що порушує законодавство про приватизацію комунального майна". В управлінні комунальної власності пояснюють, що викуп комунальних приміщень застосовується у випадках, коли будівлі не вдалося продати на аукціоні чи через конкурс. А будівлю на вул. Болгарській, 4 не виносили на аукціон чи конкурс.

Засновниками громадської організації "Здорова Галичина" є трьоє осіб – Наталія Сліпченко, Євген Тульчинський та Ігор Кривецький, який вважається одним з основних спонсорів партії "Свобода".

У 2014 році директор Парку культури Олександр Молодий розповів ZAXID.NET, що клуб "Романтик" приносив парку найбільший прибуток. "Коли викуплять "Романтик", парк просто розвалиться, бо це фактично єдиний бюджетоутворюючий об’єкт на території. Він платить близько 40 тис. грн щомісяця", – пояснював у 2014 році Олександр Молодий.

Водночас за створення Центру науки у Львові депутати ЛМР проголосували у грудні 2016 року. Передбачається, що у Центрі науки мають поєднати сучасні інтерактивні наукові виставки для дітей, медіатеку для майбутніх науковців, гуртки робототехніки, програмування, лабораторії для молодих дослідників, експериментальні багатофунціональні майданчики та обсерваторію.

Дивись ще: 

Заборону відмінили: у Львові знову гастролюватимуть пересувні цирки

Встановлювали "накладки": на Львівщині кіберполіція викрила злочинців, які крали гроші з банкоматів

Як вберегтися: у Львові зростає захворюваність на кишкові інфекції

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах