Нам зняли блокаду на тиждень: Садовий розповів про ситуацію з вивезенням сміття у Львові

Новина - Події - Нам зняли блокаду на тиждень: Садовий розповів про ситуацію з вивезенням сміття у Львові

Новина - Події - Нам зняли блокаду на тиждень: Садовий розповів про ситуацію з вивезенням сміття у Львові

Події
27 березня 2017 14:40

Ситуація в місті щодо вивезення та захоронення ТПВ критична. Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, наразі укладені короткотривалі угоди з містами в області. Місто просить про тривалу співпрацю.

"Ситуація із вивезенням сміття є критичною. Хоча частково вдалося очисти якусь частину майданчиків, але це є тимчасова справа. Немає системно вирішеного питання. Тобто нам зняли блокаду на тиждень, але я розумію, що з наступного тижня нас знову будуть "затискати". Поки на державному рівні не буде вирішено питання, куди системно вивозити відходи, в нас буде дуже складна ситуація, тому що  держава Україна своїми рішеннями закрила існуючий полігон у Грибовичах. Кожного дня ми продукуємо 600 тонн сміття. Така сама критична ситуація - Пустомитівський район, Кам’янка-Бузький район, Жовківський район, Городоцький район. Подивіться, що там робиться! Якщо місто Львів ще має кошти, щоб вивозити сміття десь на інші полігони, якщо їх не блокувати, а куди вони мають вивозити? Вони не мають грошей.

Ситуацію треба вирішувати. Треба розблокувати полігони, щоби була можливість вивозити сміття, щоб по 1-2 машини розвезти по інших полігонах, щоб була системніша робота.

Має бути спільна позиція і обласної ради, обласної адміністрації і міста. Вони повинні нам надати ділянку, яка буде 100% готова, щоби там будувати полігон. І це має бути погоджена ділянка з населеними пунктами. Місто самостійно не може вирішувати питання за межами міста. Це не є наша компетенція. Місто готове за кошти міста зробити всі роботи, щоби облаштувати новий полігон і для міста, і для області. Тому що це є проблема і міста, і області. Відрапортувати, що ми на завтра розчистимо, а післязавтра знову з’являється накопичення, знову з’являються проблеми - це не є вирішення ситуації. Тому ситуація критична.

Жодних довготривалих угод у нас немає. Будь-яка угода, яку підписують наші перевізники, більше 3-4-5 днів не працює, тому що зразу виникають протести. В межах області трошки нам помагають міста, але вони також мають свій невеликий ресурс. Я розумію, що зараз є тверда позиці ЛОДА, правоохоронних органів і полігони трошки відкрилися. Але як тільки така позиція ослабне, вони знов будуть закриті для міста Львова і знов ситуація буде критична.

Вирішення проблеми поводження з ТПВ - це  проблема держави. В нас сталась техногенна біда і ми просимо, щоб нам не заважали і дали можливість нормально працювати і розвиватися", - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Дивись ще:

Де саме: у Львові з’явиться шість нових транспортних зупинок

Знайшли вихід: стічні води з Грибовицького сміттєзвалища зливатимуть в львівську каналізацію

Подорож триває: у Дніпрі затримали фури з львівським сміттям

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах