Садового перевіряють: НАБУ шукає слід злочину в діяльності мера

фото з сайту Збруч

фото з сайту Збруч

Події
31 березня 2017 15:00

НАБУ перевіряє діяльність міського голови Львова Андрія Садового на підставі даних про наявність складу злочину, а не на підставі його особистого прохання. Так директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник сьогодні, 31 березня, під час брифінгу у Львові прокоментував лист мера Львова Андрія Садового, в якому він звертається до антикорупційного бюро з прохання його перевірити.

"Такі заяви пишуться для того, щоб через два дні після подачі цієї заяви казати: "Я подав заяву, а ніякої кримінальної справи немає". Таких заяв дуже багато і всі вони вимагають відповіді на цю заяву. Ми ці заяви перевіряємо, якщо там є склад злочину, ми реєструємо провадження.

Ми проводимо перевірку по чиновнику не на підставі його заяв, ми проводимо перевірку на підставі даних про наявність складу злочину. Чи проводилася перевірка по Садовому? Вона зараз проводиться, але не в рамках цієї заяви, а в рамках наших повноважень", – сказав Артем Ситник.

Окрім того, директор НАБУ розповів, чи антикорупційне бюро займається темою львівського сміття.

"В нас не було жодного звернення по сміттю. Я особисто знаю цю інформацію зі ЗМІ. І коли ми думали, чи включитись нам в цю ситуацію, чи ні, ми побачили, що Генеральна прокуратура підключилась сама. Можливо вони бачать свою компетенцію там. Мабуть, воно так і є, але ви маєте якісь матеріали, відправляйте нам, ми їх розглянемо", – додав А. Ситник.

Джерело: portal.lviv.ua

Дивись ще:

3 способи: як у Львові зареєструватись у електронну чергу за ID-паспортом 

Дізнайся: що буде з пільговим проїздом у Львові з 1 липня 

Нова абонплата за газ: як тепер будуть платити львів'яни 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах