Ноу-хау: у Львівській області хочуть побудувати сміттєзавод на дні озера

Новина - Події - Ноу-хау: у Львівській області хочуть побудувати сміттєзавод на дні озера

Новина - Події - Ноу-хау: у Львівській області хочуть побудувати сміттєзавод на дні озера

Події
11 квiтня 2017 10:42

У яворівському районі розглядають можливість будівництва сміттєпереробного заводу на території "хвостосховища" ГХП “Сірка”,  де сьогодні є озеро. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив керівник Яворівської РДА Орест Хлян.

За словами посадовця, ідея висушити озеро і зробити на його місці сміттєпереробнитй завод – не нова, втім сьогодні вкотре набула актуальності.

"Це колишнє "хвостосховище" діяльності  "Сірки". Воно займає 200 га. Це була територія, на яку перекачували  діяльності "Сірки" – відходи. Сьогодні воно є затоплене водою і виглядає як озеро. Воно розміщене на території трьох адміністративних громад…. Та пропозиція вона завжди розглядалася, як потенційна під розміщення сміттєперерробного заводу. Колишній директор "Сірки" (Каземир Прислідський – ред..)) озвучив цю пропозицію, напрацювання і тому воно є на слуху. Сьогодні треба ту проблему  вирішувати…",  – повідомив він.

За словами О. Хляна, наразі у сільрадах, на території яких розміщене озеро, відбуваються позачергові засідання сесій, де депутати вирішують, чи можна буде зреалізувати такий проект. Зокрема, засідають Віжомлянська та Мужиловицька сільські ради.

"Сьогодні відбуваються позачергові сесії селищних рад, де люди висловлюються що таке не може бути розміщене на тій території. Громада не дуже позитивно ставиться", – зазначив посадовець.

Як пояснив Орест Хлян, у експертів уже є пе6вне бачення, як яким чином можна проект побудови сміттєпереробного заводу на території Віжомлянського озера здійснити.

"Рекультивацією земель "Сірки" займався Інститут "Гірхімпром", і вони мають напрацювання стосовно всіх об’єктів. Сьогодні вони володіють ситуацією, і можуть дати оцінки, що там має бути розміщене. Такі напрацювання є. Якщо дійде до того справа, то "Гірхімпром" озвучить напрацювання…", – розповів керівник Яворівської РДА.

На питання, чи не планується на території озера звести чергове сміттєзвалище, О. Хлян відповів:

"Сьогодні мова може йти тільки про сміттєпереробний завод, про сміттєзвалище громада навіть не розглядає".

Дивись ще: 

Метрові писанки, волочебний обряд та гаївки: Львів готується до Великодня

Вогонь і м'ясо, середньовіччя та фестиваль ріплянки: ТОП фестивалів весни-2017 на Західній Україні (оновлено)

Через святкові богослужіння: у Львові перекрили вулицю в центрі

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах