Будь в курсі: в Україні ліквідують всі митниці

Новина - Події - Будь в курсі: в Україні ліквідують всі митниці

Новина - Події - Будь в курсі: в Україні ліквідують всі митниці

Події
12 квiтня 2017 16:30

Уряд ухвалив нову структуру митниці, згідно з якою юридичні особи на обласному рівні будуть ліквідовані, і по всій території України вже до кінця літа буде функціонувати єдина міжрегіональна митниця, написав радник міністра фінансів України Юрій Драганчук в статті для "Дзеркала тижня. Україна", яка була опублікована 12 квітня.

За його словами, нещодавно було затверджено концепцію реформування ДФС, яка включає в себе 20 напрямків реформування митниці. На базі концепції уряд почав розробку детального плану її імплементації.

"Для ефективної реалізації концепції уряд прийняв нову структуру митниці. З метою централізації функцій будуть ліквідовані юридичні особи на обласному рівні, і по факту з існуючих 27 митниць залишиться одна міжрегіональна митниця. Уже з 1 травня 2017 р. цей процес буде розпочато, і єдина міжрегіональна митниця функціонуватиме на всій території України вже до кінця літа", – йдеться в статті.

Як зазначив Драганчук, за статусом міжрегіональна митниця буде територіальним органом ДФС. Начальника митниці та його заступників призначатиме голова ДФС у відповідності з чинним законодавством про державну службу.

На рівні областей передбачається створення представництв центральної митниці. У той же час, на міському та районному рівнях будуть збережені митні пости з розширеними оперативними повноваженнями, безпосередньо підпорядковані центральній митниці.

"На практиці це виглядатиме так: на центральному рівні буде апарат митниці, до складу якого увійдуть департаменти, управління і відділи, що безпосередньо займатимуться реалізацією митної справи. Їх функціонал поширюватиметься на всю територію України. Водночас у структурі апарату митниці працюватимуть відокремлені відділи, що територіально розташовуватимуться в областях. Підпорядковуватись вони будуть за власною вертикаллю – керівнику профільного департаменту в апараті центральної митниці", – зазначив радник міністра фінансів.

Крім цього, забезпечувати організацію діяльності обласних відділів буде керівник представництва міжрегіональної митниці в тій чи іншій області.

"Важливо, що всі митні пости, які діють на сьогодні, залишаються працювати і в новій структурі міжрегіональної митниці. Тому бізнес не відчує якогось дискомфорту чи кардинальних змін, адже, як і раніше, подаватиме декларацію, яка автоматично буде розподілена між працівниками відповідного митного поста", – йдеться в статті.

Джерело: Захід

Дивись ще:

Дали гроші: Львів оновить громадський транспорт

Дізнайся: які львівські школи увійшли до сотні кращих

Ніяких черг: в двох поліклініках Львова запрацювала електронна реєстрація пацієнтів

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах