Відеофакт: як Львів гуляє День міста

Новина - Події - Відеофакт: як Львів гуляє День міста

Новина - Події - Відеофакт: як Львів гуляє День міста

Події
06 травня 2017 09:46

Львів відзначає свій 761-й день народження. Епіцентром святкування традиційно є площа Ринок. Та концерти і фестивалі відбуватимуться також і в Рясному, на Левандівці та Сихові. Девіз цьогорічного свята: день міста натхнення. Окрім львівських колективів, гостей розважатимуть виконавці з Києва та Польщі.

Майже година українських та світових хітів прямісінько у холі львівського аеропорту. Першою і найяскравішою подією першого дня святкування став музичний флешмоб від духового оркестру "Львівські фанфари". Саме на летовищі його організували не випадково, адже на цьогорічне святкування місто очікує десятки тисяч туристів.

"Як підрахувала адміністрація аеропорту, в цю годину тут є найбільший потік людей – тих, хто прилітає і відлітає. Ми виконуємо відомі українські композиції, фольклорні твори, а також світові хіти", - розповів художній керівник оркестру "Львівські фанфари" Андріан Леськів.

"Ми сьогодні спеціально сюди приїхали на концерт. Натанцювалися. Ми в захопленні", - каже львів'янка Віра Костецька.

"Я лечу до Ірану на вихідні. У Львові маю пересадку. Враження, звичайно, супер від оркестру. Дуже гарно", - додає туристка з Кракові Регіна.

Ну а львівські дітки до свята створюють "Хвилю миру". Це гігантське полотно, присвячене Митрополитові Андрею Шептицькому. До нього доклалися кілька десятків юних художників від 6 і до 15 років.

"Я малюю Марію, яка охороняє дітей. Я собі так вирішила сама", - говорить 6-річна художниця Софійка Гелитович.

"Ми малювали, мабуть, вдесятьох. Це все була імпровізація. Тобто в нас не було ніяких ескізів взагалі. Зобразили архітектуру Львова, лева – його символ, а також ангела, який закриває своїм крилом наше місто і ніби благословляє лева", - розповідають юні художники Андрій, Анастасія і Діана.

Ну а інші юні таланти на площі Ринок знайомили перехожих із традиціями тих національностей, які мешкають у Львові.

"Ми зібрали до семи, більше не вдалося нам підібрати костюмів. Ну такі основні, найголовніші - це є цигани, євреї, вірмени, поляки, українці, зрозуміло. До речі, не представили ми однієї національності - це росіяни", - каже координатор міського учнівського парламенту Галина Макарчук.

День Львова святкуватимуть аж до 10 травня. Відтак попереду ще багато цікавого. Зокрема, вулицями Львова проїде щорічний фестиваль "Батяри на роверах" та майже три сотні байкерів, а на стінах Ратуші покажуть унікальне світлове 3D-шоу.

Джерело: Захід

Дивись ще:

Будь в курсі: завтра львівський електротранспорт курсуватиме за зміненим маршрутом

Святкуємо День міста: на які події можна потрапити безкоштовно

День міста: що буде цікавого в Парку культури

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах