Відео: як у Львові відзначили День перемоги

Новина - Події - Відео: як у Львові відзначили День перемоги

Новина - Події - Відео: як у Львові відзначили День перемоги

Події
09 травня 2017 15:23

За правопорядком, крім поліції, спостерігав "Правий сектор".

Відзначення 9 травня Дня перемоги у Львові пройшло спокійно, без сутичок. Для забезпечення правопорядку і уникнення провокацій добровільно зголосилися допомагати поліції ультраправі організації.

Попри те, що Львівська міська організація ветеранів України оголосила про три заходи вшанування пам’яті полеглих – біля Монументу слави на вул. Стрийській, на солдатському кладовищі на вул. Мечникова та на Пагорбі слави на вул. Пасічній, самі представники організації на першу локацію не прийшли.

Біля Монументу слави лише поодинокі люди поклали квіти. Найчисельнішими учасниками були поліція та журналісти.

На Марсовому полі священики відслужили панахиду. У ній взяли участь близько 100 людей. Це представники ветеранських організацій, кілька ветеранів та їхні родичі.

Біля Пагорбу слави також відслужили молебень. У заходах на останній локації взяли участь близько 200 людей.

На поминальних заходах були представники "Правого сектору" та інших організацій. Як вони самі зазначили, вони добровільно зголосилися для забезпечення порядку, щоб не було провокацій та використання заборонених георгіївських стрічок.

За словами заступника начальника керівника Нацполіції Львівщини Андрія Тарана, одна жінка на Марсовому полі намагалася пройти з георгіївською стрічкою, однак після розмови з правоохоронцями для уникнення конфліктних ситуацій вона її зняла.

Наприкінці урочистостей на Пагорбі слави активістка демонстративно спалила георгіївську стрічку, яку вона знайшла біля вічного вогню.

Загалом для забезпечення правопорядку на День перемоги у Львові залучили 700 правоохоронців.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах