Фотофакт: у львівському парку з озера виловили тонну риби

Новина - Події - Фотофакт: у львівському парку з озера виловили тонну риби

Новина - Події - Фотофакт: у львівському парку з озера виловили тонну риби

Події
10 травня 2017 14:10

У львівському парку "Погулянка" розпочались роботи з очищення озера, з якого спускали воду та виловлювали рибу, щоб перенести її у іншу водойму. За словами Тараса Білошицького, керівника тур клубу "Манівці", який був координатором цієї акції, з озера виловили приблизно тонну живої риби.

"Десь близько тонни риби ми змогли перенести у сусіднє озеро. Найцінніше для нас – це те, що, скажімо, майже усі товстолобики були з ікрою і ми зберегти наступну популяцію", – каже Тарас Білошицький.

Рибу перенесли у озеро Ботанічного саду ЛНУ ім. Івана Франка, що на вул. Черемшини, 44. Після очистки водойми рибу не планують повертати на Погулянку.

"Зараз буде очистка озера, тому ми змушені були її перенести. Назад повертати її не плануємо, якщо постане питання зарибнення, то простіше буде купити нову. Я б не хотів його зарибнювати, бо залишаюсь сам на сам у конфліктних ситуаціях з рибалками, які у парковій зоні виловлюють рибу. Окрім цього, вони також пиячать, а правоохоронці у таких ситуаціях є безсилі, хоча є відповідні статті і вилов риби у паркових зонах є забороненим", – пояснює Тарас.

За його словами, якщо озеро не зарибнювати, то виникає проблема надмірної рослинності, на яку при теперішній очистці варто звернути увагу. Попередній раз очищення озера відбувалось у 2008 році.

Фотофакт: у львівському парку з озера виловили тонну риби фотоФотофакт: у львівському парку з озера виловили тонну риби фото 1Фотофакт: у львівському парку з озера виловили тонну риби фото 2Фотофакт: у львівському парку з озера виловили тонну риби фото 3

Джерело: Захід

Дивись ще: 

Відео: як у Львові відзначили День перемоги

Смачне свято: у Парку культури відбудеться фестиваль вуличної їжі

На замітку водіям: вулицю Богданівську перекриють для транспорту

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах