Сортування сміття: львів'янам пояснили як це працюватиме

фото з сайту Україна без сміття

фото з сайту Україна без сміття

Події
20 червня 2017 10:39

Сміттєві контейнери Львова поділять за типом відходів. Окремо сортуватимуть органіку (мокрі відходи), сухе сміття, скло та інші відходи. Сортування розпочинатимуть на тих майданчиках, що будуть порожні. До кінця тижня на контейнерах таких майданчиків з’являться відповідні наліпки, повідомив директор департаменту з питань поводження з відходами Іван Рудницький.

"Стратегічно у Львові кожен день продукують приблизно 500 тонн сміття. На жаль, вивозити можемо близько 100 тонн по полігонах Львівської області, 100 тонн за межі області. В результаті, 300 тонн залишаються невивезеними. Так, близько 9 тис. тонн зосереджено як на майданчиках, так і на базах перевізників. Це близько 900 машин, котрі потрібно вишикувати в одну лінію і кудись вивезти. Нема виходу – мусимо придумати альтернативу. Давайте використовувати досвід, який є в світі", – зазначив директор департаменту з питань поводження з відходами Іван Рудницький.

"Для початку поділимо сміття на два види. Одне – мокре сміття. Друге – сухе сміття. Мокре – це зіпсовані продукти, лушпиння – те, що гниє і дає неприємний запах. Це викидаємо в контейнер, де пише "Органіка" або "Вологе сміття".

На іншому контейнері писатиме "Сухе сміття" чи "Інші відходи". В дужках буде розшифровано: "Папір", "Пластик", "Пляшка". Ідеально, якби мокре сміття ми пакували в паперовий пакет. Бо на полігоні він розкладеться і не буде таких великих проблем. Ми зможемо половину обсягу сміття, яке продукує Львів, захоронити на полігонах Львівської області.

Друга частина – сухі, інші відходи. Тут є прогрес: люди навчилися пластик кидати в окремі ящики. Просимо, щоб пет-пляшку, пластик ви скидали в ті ящики, які встановлені майже у всьому місті. А значну частину ми ще закупимо. Вони будуть з гратками – буде видно, що це пластик. Перед викиданням пластик бажано стиснути і тоді закрутити кришечкою.

Третій ящик – "скло". Це пляшки, скляні банки – все скидаємо в один ящик. З часом навчимося сортувати скло на зелене, прозоре, коричневе.

Останній четвертий ящик – всі відходи, які не чути, які не смердять. Якщо з тим впораємося – такої жахливої ситуації у Львові більше не буде", – повідомив Іван Рудницький.

У департаменті з питань поводження з відходами зазначають, що сортування впровадять до кінця тижня, проте одразу це стане можливим лише для майданчиків, що будуть порожні на той час. По мірі вивезення відходів із заповнених майданчиків на них також впроваджуватимуть нову систему сортування.

Дивись ще:

Гройсман пообіцяв: Кабмін виділить Львову 50 мільйонів на сміттєзвалище

Щось новеньке: львів'яни сортуватимуть сміття вдома

Які львівські вулиці 3-11 липня залишаться без світла

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах