Загрозлива ситуація: на Львівщині різко збільшується кількість хворих на кір

Події
04 липня 2017 12:52

Перебіг епідемічної ситуації з кору у Львівській області вказує на чергове наростання епідемічного процесу, повідомили в обласному лабораторному центрі.

З початку 2017 року зареєстровано 22 випадки кору, з них 18  – у червні. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року- ріст в 5,5 разів. Частка захворілих дітей до 17 років склала 86,4%. Лабораторно підтверджені – виявлені Ig M до вірусу кору у 54,5% захворілих. Територіально випадки зареєстровані у Самбірському, Старосамбірському, Стрийському районах, містах Самбір, Львів, Трускавець, Дрогобич.

Протягом червня місяця зареєстровано побутовий спалах кору на території Стрийського району. Захворіло 5 дітей до 14 років, які епідеміологічно пов`язані між собою спільним джерелом. Перебіг захворювань – середньої важкості. Всі перебувають на стаціонарному лікуванні. Проводяться заходи щодо локалізації і ліквідації спалаху. Спільно з фахівцями закладів охорони здоров`я різного профілю – епідеміологами, інфекціоністами, терапевтами, педіатрами, cімейними лікарями, імунологами, вірусологами розроблено та погоджено "План заходів по попередженню розповсюдженості захворюваності на кір", проводяться протиепідемічні заходи (медичне спостереження, відбір зразків біоматеріалу від усіх хворих та від осіб з підозрою на кір, вивчення щеплювального статусу хворих та контактних осіб). Скеровано рекомендації керівникам лікувальних та навчальних закладів.

Дивись ще:

Водіям на замітку: у Львові до кінця літа закривають одну з вулиць 

Де саме: у Львові ремонтують міжквартальні дороги 

Батькам на замітку: які львівські школи відремонтують цього року 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах