Наведуть порядок: у Львові боротимуться із порушеннями режиму тиші у нічних клубах

фото з сайту Відкритий Львів

фото з сайту Відкритий Львів

Події
04 липня 2017 15:54

У Львові проведуть координаційну нараду щодо дотримання тиші у нічних клубах міста Львова.

Таке рішення прийнято сьогодні під час апаратної наради у Львівській ОДА.

Це питання під час апаратної наради підняла голова громадської ради при Управлінні СБУ у Львівській області Галина Янко. Вона нагадала, що сьогодні вночі у одному із нічних клубів сталась масова бійка за участі футбольних фанатів. Натомість мешканці вулиці Наукової уже неодноразово скаржились на порушення режиму тиші цим нічним закладом.

Також були скарги і на порушення тиші закладом у центрі міста на проспекті Чорновола.

Як розповів очільник поліції Львівщини Валерій Середа, справді вночі сталась бійка у нічному клубі "Мі100" на вулиці Науковій.

"Дивна позиція власника і охорони цього клубу, адже жодних офіційних звернень до поліції не надходило. Сльозогінний газ застосовувався у середині приміщення, проте звернень нема досі. Нема і скарг від відвідувачів. Одна дівчина ніби отримала опіки, проте вона офіційна це не підтверджує", - сказав Середа.

На його думку, тільки активна позиція громадських активістів та журналістів може вирішити питання із режимом дотримання тиші у нічних закладах.

Відтак, учасники апаратної наради домовились найближчим часом провести міжвідомчу нараду за участі муніципальної поліції міста Львова, патрульної поліції, керівників нічних закладів, журналістів та активістів.

Перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський наголосив, що дозволи про графіки роботи видаються, тож можна і вплинути на те, щоб вони дотримувались. Натомість керуюча справами виконкому Львівської міськради Марта Литвинюк заявила, що місто не має приладів для офіційного вимірювання режиму тиші.

Відтак, учасники апаратної наради констатували, що навіть якщо буде встановлено перевищення режиму тиші, то штраф за таке порушення є на рівні "трьох вхідних квитків у такі заклади".

Як повідомила згодом у "Фейсбуці" сама Галина Янко, сьогодні під час апаратної наради в ОДА вона підняла питання щодо забезпечення громадського порядку як в приватних нічних клубах, так і на територіях прилеглих до них.

"Сьогоднішній інцидент в одному з нічних клубів Львова, де було розпилено сльозогінний газ охороною закладу, минулотижневі скарги громадян на постійні розбірки відвідувачів нічних клубів і охорони говорить про те, що власники нічних закладів плювати хотіли на людей, що живуть поруч, і повністю не готові забезпечити безпеку відвідувачів. Не говорячи про можливі вживання в закладах наркотичних речовин, та влаштування борделів, один з яких прикрили нещодавно. Також питання щодо нічних перегонів мотогонщиків вчергове піднімалося. Домовилися спільно з Керівником Національної поліції у Львівській області Walera Sereda в найближчому часі провести координаційну нараду щодо цих питань з громадськість і журналістами, та запросити власників нічних клубів до розмови", - написала Янко.

Дивись ще:

Дізнайся: до якого часу триватиме ажіотаж з біометричними паспортами на Львівщині 

Головні зміни: що нового у шкільній програмі для 5-9 класів 

Зроби сам: продавчиня крамниці у центрі Львова сама затримала злодія 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах