Дізнайся: якими будуть пенсії львів'ян після "осучаснення"

фото з сайту Пенсии

фото з сайту Пенсии

Події
05 липня 2017 13:16

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook продовжує відповідати на питання українців щодо пенсійної реформи.

Відповідаючи жінці на ім’я Наталя із Запоріжжя, на питання, чи правду кажуть експерти, що після "осучаснення" окремі пенсії знизяться, Володимир Гройсман зазначив, що "подібні твердження не мають під собою жодних підстав і використовуються лише для того, щоб дискредитувати реформу".

"Це неможливо принаймні тому, що діюче законодавство не допускає зниження пенсійних виплат. Насправді, осучаснення передбачає перерахунок усіх пенсій з врахуванням нового показника середньої заробітної плати, розрахованого за 3 останні роки – 3 764,40 грн", – написав прем’єр.

Він нагадав, що частина пенсіонерів досі отримує пенсії, розраховані від показника середньої зарплати майже десятирічної давнини – 2007 року – 1198 грн.

"За рахунок цього перерахунку для 5,6 млн українських пенсіонерів пенсії будуть суттєво збільшені, і це особливо стосується тих, хто багато років на пенсії. З 1 жовтня буде також підвищена мінімальна пенсія, тому загалом підвищення торкнеться майже 9 млн пенсіонерів з 12 млн", – обіцяє Гройсман.

Водночас він наголосив, що надалі усі раніше нараховані пенсії будуть щорічно "осучаснюватись" – автоматично переглядатися в залежності від інфляції і зростання зарплат. При цьому він відзначив, що це буде робитись "не тільки перед виборами, як було у попередні роки". 

Дивись ще:

Допоможи собі сам: як мешканці Левандівки заробляють на відходах 

"Він же Гога": в Україні запобігли другому етапу кібератаки Petya 

До моря: з липня курсуватиме додатковий поїзд Львів – Одеса 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах