Не виконали умов: сьогодні Ryanair може оголосити про скасування рейсів з Києва та Львова

фото з сайту Leopolis.news

фото з сайту Leopolis.news

Події
10 липня 2017 16:45

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив на своїй сторінці у Facebook, що лоукост Ryanair ймовірно сьогодні оголосить про скасування польотів до України.

Сьогодні вранці відбулася прес-конференція генерального директора аеоропорту “Бориспіль” Павла Рябікіна, на якій оголошено, що “Бориспіль” не може врахувати всі вимоги компанії Ryanair, бо це коштуватиме йому 2 мільярда збитків на рік.

Зараз на сайті Ryanair.com квитки на рейси з Києва та Львова – недоступні для купівлі.

Коментуючи прес-конференцію генерального директора аеоропорту “Бориспіль” Володимир Омелян зазначив:

“Дивно, що один із найкращих юристів України не знає, що конфіденційні умови договору розголошувати заборонено, а особливо фантазувати на їх тему, коли навіть аеропорт Львів підписав контракт без цих позицій”.

Міністр нагадав про існування указу президента, “який чітко визначає завдання для Кабінету Міністрів України: збільшити кількість авіарейсів до аеропортів держав-членів Європейського Союзу, у тому числі із залученням авіаперевізників, що працюють за моделлю “лоу-кост”.

“Прем’єр-міністр України … дав доручення міністерству розробити програму розвитку ринку авіаперевезень, а також аеропортів: “ми повинні придумати механізм розвитку конкуренції на ринку перевезень – щоб не було дискримінації, а наш перевізник був якісним, конкурентним за цінами”, йшлося і про залучення лоу-кост перевізників”, – написав Омелян.

Міністр інфраструктури дорікнув, що найбільші вигоди від дій уряду отримає авіакомпанія МАУ.

“Міністерство знизило аеропортові тарифи і збори для всіх без виключення авіакомпаній. Базова авіакомпанія, яка і до цього ніколи не відчувала по відношенню до себе дискримінаційних умов, так само отримала максимальні знижки. Враховуючи обсяги перевезень, МАУ виграє найбільше”, – йдеться у тексті повідомлення.

“Враховуючи той факт, що МАУ винна близько 400 млн грн до державного бюджету, додаткові знижки є взагалі подарунком з неба. А тепер запитання до Борисполя: скільки недоотримує держава через надкомфортні умови для МАУ?!”, – задається питаннням міністр.

“Ймовірніше всього, сьогодні буде оголошення про скасування польотів Ryanair в Україну. Що хотіли – те й отримали. Можна відкривати ще один офіс з підтримки інвестицій”, – резюмував Омелян.

Нагадаємо, найбільший бюджетний авіаперевізник Європи Ryanair оголосив про початок польотів в Україну в березні. Компанія запустила 11 рейсів: 7 зі Львова та 4 з Києва.

Дивись ще:

Відео: Львів заливає сильний дощ 

Нещасний випадок: на Львівщині син на полюванні застрелив батька 

Невідомий Львів: п'ять храмів, що збереглися від княжих часів

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах