На прощання проведуть тижні активностей: проект GIZ йде зі Львова

Новина - Події - На прощання проведуть тижні активностей: проект GIZ йде зі Львова

Новина - Події - На прощання проведуть тижні активностей: проект GIZ йде зі Львова

Події
18 липня 2017 15:32

Цього року закінчується проект "Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова", що втілюється міськрадою і Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH. На завершення планується закінчити відновлення кількох балконів, а також провести тижні активностей.

Про це сьогодні, 18 липня, повідомила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

"Співпраця з GIZ закінчується цього року. Зараз завершилась реставрація будинку на вул. Староєврейській, 36, де на першому поверсі є філія Музею історії релігії. Ми будемо разом робити ще кілька балконів, для яких вже зроблена проектна документація", – заявила Лілія Онищенко.

Вона додала, у рамках проекту у співпраці з Німеччиною заплановано провести й тижні активностей, які будуть присвячені обміну досвідом з іншими містами. Зокрема, наступного тижня під час таких заходів говоритимуть про громадський простір, а у вересні запланований Тиждень реставраційних робіт.

"Тобто приїжджатимуть майстри, які братимуть участь у воркшопах, де вчитимуть відновлювати камінь, метал", – уточнила Л. Онищенко і додала, що Львів продовжуватиме співпрацю із німецьким Фондом Еберхарда Шока (Berhard-Schoek-Stifund), у рамках якого відбувається навчання і обмін досвідом молодих спеціалістів.

Як повідомляося, цього року закінчується проект "Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова", що втілюється міськрадою і Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH. Відтак, місто більше не отримуватиме німецькі кошти на реставрацію пам’яток.

Джерело: zik.ua.

Дивись ще: 

Як долучитись: середньовічний фестиваль "Ту Стань!" шукає волонтерів

Що сталося: стала відома причина маштабної пожежі в центрі Львова

Вундеркінд: хлопець з Львівщини склав ЗНО з математики та фізики на 200 балів кожне

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах