Найкращий проект: яким буде дитячий майданчик у сквері на площі Юра

фото: архітектурне бюро  «А44»

фото: архітектурне бюро «А44»

Події
25 липня 2017 18:04

У Львові у межах Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу концептуальну пропозицію дитячого майданчика на площі Святого Юра у місті визначили проект-переможець. Автори ідеї - троє львів'ян. Втілити в життя цей проект планують до літа наступного року, розповів у коментарі  "Вголосу" головний архітектор міста Львова Юліан Чаплінський.

"У цьому проекті структуру самого скверу, за яку боролися активісти, збережено повністю. Ми вибрали разом з мешканцями місце, де мають облаштувати дитячий майданчик, оскільки минулий був практично в аварійному стані, – зазначив він. –Основним його елементом є лазанка, яка поєднує дві основні функції: розвиток моторики та розкриття уяви дітей. Для забезпечення мінімальної травматичності запроектоване також гумове покриття об'єкта".

Найкращий проект: яким буде дитячий майданчик у сквері на площі Юра фото

Найкращий проект: яким буде дитячий майданчик у сквері на площі Юра фото 1

Найкращий проект: яким буде дитячий майданчик у сквері на площі Юра фото 2

Найкращий проект: яким буде дитячий майданчик у сквері на площі Юра фото 3За його словами, експертам у цьому проекті сподобалась його цілісна композиція. "Він доволі скромно виглядає поміж деревами парку, незважаючи на кольорове покриття. Також у дизайні присутня органічна "змійка", яка поєднує качелі, турніки, батути, гірку тощо. Передбачені частини майданчика для різних вікових груп, що мають дизайнерський підхід", – додав головний архітектор Львова.

Також Юліан Чаплинський розповів, що архітектори прагнули, аби цей майданчик був індивідуальним, який можна показувати туристам. Проектні роботи планують завершити орієнтовно до кінця цього року. Після цього оцінять вартість робіт. Загалом мали б втілити цей проект у життя до літа наступного року. Виконавцем робіт згідно з проектом-переможцем буде Галицька райадміністрація, яка вже передбачила кошти на його облаштування", – резюмував головний архітектор міста Львова.

Упродовж 25-29 липня у Львові відбудеться тематичний тиждень заходів, присвячений інтегрованому плануванню громадського простору міста.

Дивись ще:

Червоні крісла, зелена трава: як оновили Lviv Film Center 

Коли та на скільки: у Львові зросте вартість проїзду в трамваях 

Дізнайся: де у Львові вимикатимуть світло в середині серпня 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах