Що робитимуть: у Львові взялися за оновлення музичних шкіл

Новина - Події - Що робитимуть: у Львові взялися за оновлення музичних шкіл

Новина - Події - Що робитимуть: у Львові взялися за оновлення музичних шкіл

Події
02 серпня 2017 14:19

У Львові функціонує 14 початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (школи естетичного виховання), з яких 11 музичних та мистецьких шкіл, хореографічна школа, художня школа ім. О. Новаківського, хорова школа "Дударик" ім. М. Кацала, де навчається 4883 учні, працює 755 викладачів. Зокрема, за кошти мецената відновлюють філію Дитячої музичної школи № 5, що на вул. Героїв Крут, 27а.

"Наразі зроблені внутрішні роботи і на завершальному етапі зовнішні роботи. В Дитячій музичній школі № 5 ми маємо гарне поєднання мистецтва і любові чинити добро. Ремонтні роботи тривали з 2000 року, в 2016 році завершилися внутрішні і в 2017 році закінчують зовнішні ремонтні роботи і 125 дітей матимуть змогу навчатися вже в оновленому приміщенні.

За останні роки у школах відкрито нові відділи: театральний, художній, відділ вокалу, діють симфонічні та духові оркестри, оркестр народних інструментів, капела бандуристів, дитячі хори.

За останній рік відкрито філіал Львівської державної музичної школи №1 ім. А. Кос-Анатольського в мікрорайоні Левандівка та філіал Львівської державної музичної школи №3 на вул. Щурата.

Цьогоріч на школи естетичного виховання дітей виділено 1 684 тис. грн .З них 334 000,00 грн - на придбання музичних інструментів для шкіл мистецтв, 280 000,00 грн - на закупівлю обладнання та предметів довгострокового користування. Здійснено капітальний ремонт приміщень Львівської державної хореографічної школи на вул. Дорошенка, 63 на суму 320 000,00 грн. Відремонтують дахи 2-х шкіл на суму 400 000,00 грн. Заплановано капітальний ремонт приміщень і реконструкція системи опалення ЛДШМ № 10 на суму 350 000,00 грн.

Школи естетичного виховання дiтей

Придбання музичних інструментів для шкіл мистецтв м. Львова

334 000,00

Школи естетичного виховання дiтей

Придбання обладнання та предметів довгострокового користування для шкіл мистецтв м. Львова

280 000,00

Школи естетичного виховання дiтей

Капітальний ремонт приміщень Львівської державної хореографічної школи на вул. Дорошенка, 63

320 000,00

Школи естетичного виховання дiтей

Капітальні ремонти покрівель шкіл мистецтв м. Львова

400 000,00

Школи естетичного виховання дiтей

Капітальний ремонт Львівської державної дитячої школи мистецтв № 10 на вул. І.Пулюя, 7

300 000,00

Школи естетичного виховання дiтей

Реконструкція системи опалення Львівської державної дитячої школи мистецтв №10 на вул. І.Пулюя, 7 із виготовленням ПКД

50 000,00

За рахунок цільового скерування коштів у музичних школах здійснено закупівлю музичних інструментів. Особлива увага була приділена закупівлі духових та ударних інструментів, що дало поштовх для створення духових оркестрів у  школах.  Яскравим прикладом є  духовий оркестр  Дитячої школи мистецтв № 5 міста Львова.

"Приміщення філії ДШМ № 5 колись було лікарнею. У вересні 1973 року тут була заснована дитяча музична школа на базі хорового товариства. Будівля була стара і вимагала ремонту. Приблизно 12 років тому отець-єзуїт Роберт Готц був у Львові. Почувши Різдвяний  вертеп і творче яскраве виконання музичних творів учнів нашої школи, отець Роберт вирішив допомогти з ремонтом і підтримати тим самим багатогранну українську культуру. До цього часу Роберт Готц допомагав тільки медичним установам. Наша школа стала першим об’єктом культури. Тим самим започаткувала міжнародний розвиток культурних відносин між двома країнами", - зазначив Андріан Леськів, директор школи.

"В школі є групові та індивідуальні заняття. Кожен викладач - по скрипці, по віолончелі, по фортепіано, проводить індивідуальні заняття, готує учнів на концерти, на загальноміські заходи, а також на конкурси. Найбільша гордість нашої школи -  духовий оркестр, яким керує Андріан Леськів. Діти беруть участь в конкурсах в Україні та за її межами",- додала Наталія Боніжко, вчитель у школі.

На сьогодні очолює школу Андріан Зенонович Леськів. Школа налічує 525 учнів. З них у філії навчається 125 учнів. Викладацький склад – 65, викладачів філії – 17. Філія школи налічує велику кількість лауреатів міських, всеукраїнських, обласних, регіональних та міжнародних конкурсів. Виховують і професіонально навчають їх викладачі-методисти, старші викладачі.

Дивись ще:

Щоб пришвидшити: у Львові за хабар засудили спеціаліста міграційної служби

Марко та Єва: як найчастіше називали дітей на Львівщині цьогоріч 

Жахлива ДТП: в центрі Львова АУДІ протаранив Фольксваген 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах