"Суворий" вирок: за 11 тисяч хабаря львівську чиновницю оштрафували на 18 тисяч

Новина - Події - "Суворий" вирок: за 11 тисяч хабаря львівську чиновницю оштрафували на 18 тисяч

Новина - Події - "Суворий" вирок: за 11 тисяч хабаря львівську чиновницю оштрафували на 18 тисяч

Події
03 серпня 2017 11:47

Начальницю управління контролю якості насіння та садивного матеріалу Державної інспекції сільського господарства у Львівській області оштрафували за отримання хабара. Вирок Шевченківського районного суду Львова набув законної сили, повідомляє СБУ Львівщини.

У жовтні 2016 року жінку затримали працівники СБУ під час отримання хабара за видачу сертифікатів якості насіння. Загалом впродовж вересня-жовтня 2016 року чиновниця встигла отримати від підприємців 11600 гривень неправомірної вигоди.

Як йдеться у реєстрі судових рішень, "начальниця поставила вимогу керівнику напрямку елеваторів ПП "Західний Буг", яка звернулась за отриманням сертифікатів якості насіння у кількості 98 штук, про надання їй неправомірної вигоди у розмірі 100 грн за видачу кожного сертифікату. При цьому зазначала, що вказані кошти вона має намір використати на придбання шин до службового автомобіля. Наміру привласнити гроші, отримані від видачі сертифікатів вона не мала, а в такий спосіб мала намір вирішити побутові проблеми управління, фінансування якого було повністю припинено".

Вироком суду чиновницю визнано винною за ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу України. Їй призначено покарання у вигляді 18700 гривень штрафу із позбавленням права обіймати посади, пов’язані з управлінськими функціями в органах державної влади, на строк два роки.

Дивись ще:

Що робитимуть: у Львові взялися за оновлення музичних шкіл 

Lumia, iPhone та трактор: що шукали львів'яни на OLX в першій половині 2017 року 

Хто платитиме найбільше: "Львівтеплоенерго" готує корекцію тарифів 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах