Ціна питання: у Львові збираються запровадити триденні квитки на транспорт

Новина - Події - Ціна питання: у Львові збираються запровадити триденні квитки на транспорт

Новина - Події - Ціна питання: у Львові збираються запровадити триденні квитки на транспорт

Події
09 серпня 2017 13:40

Восени у Львові має подорожчати проїзд в електротранспорті.  Tvoemisto.tv дізнавалося, скільки коштуватимуть місячні картки та як обраховували їхню вартість.

Як розповів речник ЛКП "Львівелектротранс" Іван Бондар, після обрахунків підприємство запропонувало попередню вартість місячних карток:

для підприємств: трамвай + тролейбус – 270 грн, окремо для трамвая чи тролейбуса – по 180 грн.
для громадян: трамвай + тролейбус – 230 грн, окремо на трамвай чи тролейбус – по 140 грн.
для учнів і студентів: трамвай + тролейбус – 115 гривень, окремо на трамвай чи тролейбус – по 70 грн.

Економіст "Львівелектротрансу" Надія Федушко пояснила, що тариф для місячних карток розраховували, опираючись на дані Головного управління статистики: "За місяць кількість поїздок по картках у Львові становить 60 разів (одним видом транспорту) і по 45 поїздок двома видами транспорту (тобто разом 90 разів). Відповідно до цього, 60 поїздок по 3 гривні – це є 180 грн. А 90 поїздок по 3 грн – це є 270 грн. Така вартість мала би бути для всіх: і для мешканців, і для підприємств. Однак, ми зробили знижку для населення. Пільгові картки для учнів і студентів обраховувалися вже з розрахунку вартості загальних".

За словами Івана Бондаря, під час обрахунків аналізували середній тариф на перевезення в електротранспорті інших міст України (опрацьовували дані за 15 липня 2017 року). Для порівняння, у Харкові один вид загального квитка коштує 300 грн, два види разом (трамвай і тролейбус) – 325 грн. У Вінниці – 240 грн (два види) і 220 (один). В Одесі – 180 і 120 грн відповідно.

"Чинний тариф, який є у Львові (70 грн і 100 грн – авт.) є відверто занизьким. Дешевше в Україні немає ніде, – коментує Іван Бондар. – Також ми пропонуємо запровадити триденний трамвайно-тролейбусний квиток. Тут здебільшого розраховуємо на туристів, які приїжджають до Львова на вихідні. Такий квиток коштуватиме 40 гривень і діятиме у всіх трамваях і тролейбусах міста.Ми подаємо обрахунки і пропозиції. Остаточне рішення за виконкомом міської ради".

Надія Федушко зазначила, що ЛКП "Львівелектротранс" подав пропозицію про запровадження триденних трамвайно-тролейбусних квитків вартістю 40 грн та чекає погодження від міськради.

Водночас, Сергій Журбенко, керівник відділу автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП "Львівавтодор", на сторінці у Facebook запропонував свої обрахунки тарифів.

Ціна питання: у Львові збираються запровадити триденні квитки на транспорт фото

Нагадаємо, у Львові мають прийняти остаточне рішення щодо подорожчання проїзду в електротранспорті до 3 гривень, яке нещодавно підтримали на громадських слуханнях. Тоді під час доповіді заступник з економіки директора "Львівелектротрансу" Олексій Зварич пояснив, що такий тариф є компромісним із міською радою варіантом. Його запровадження дозволить підприємству бути майже не збитковим. 

Дивись ще:

Будь в курсі: де у Львові та Винниках в середині серпня не буде світла 

Закортіло: у Львові парочка зайнялася коханням на автобусній зупинці 

Ді Капріо та Мег Раян: в Стрийському парку "крутять" класику світового кінематографу 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та  в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах