Не було ніяких повісток: адвокат Петра Димінського звинуватив Авакова і Геращенка у брехні

фото з сайту Еспресо.TV

фото з сайту Еспресо.TV

Події
24 серпня 2017 12:07

Адвокат президента ФК "Карпати", бізнесмена Петра Димінського Микола Лисий заявив, що його клієнт не отримував повісток на допит, написав на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо,Автомобіль Димінського потрапив у смертельну ДТП біля Львова 

За його словами, повідомлення радника міністра МВС Антона Геращенко у соцмережі, опубліковане 22 серпня і в якому йдеться про те, що Димінському була вручена повістка на допит, "є неправдою".

"Петро Димінський не отримував повістки на допит", - написав адвокат.

Також адвокат заявив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков також поширював недостовірну інформацію.

"Ще більший подив у захисту викликають слова міністра МВС Арсена Авакова, який, вочевидь, або взагалі не вникав у суть справи, або свідомо перекручує факти з однією, лише йому відомою метою. Так, 23 серпня Аваков оприлюднив у своєму Facebook такий пост: "Він повинен з`явитися на допит сьогодні…" Знову ж таки, хотілося б запитати в Арсена Борисовича – хто Вас так дезінформує і чи маєте Ви докази цим словам?", – написав Лисий.

За словами адвоката, львівський бізнесмен був допитаний слідчим у неділю, 20 серпня, про що складено відповідний протокол.

Адвокат переконує, що Димінський не тікав до Женеви, а перебуває там із бізнес-візитом. У Швейцарії він пройшов медогляд у доктора медицини Дімітроса Самараса. Лікар зробив висновок, що Димінський "перебуває в хорошому фізичному та психологічному стані, і що немає жодних медичних протипоказань, що створювали б будь-які конкретні обмеження, що стосуються його діяльності".

"Фактично, медична експертиза не виявила жодних слідів переломів, вивихів суглобів, синців, подряпин чи інших тілесних ушкоджень", – заявив Микола Лисий.

Не було ніяких повісток: адвокат Петра Димінського звинуватив Авакова і Геращенка у брехні фото

Не було ніяких повісток: адвокат Петра Димінського звинуватив Авакова і Геращенка у брехні фото 1Адвокат також заявив, що наразі не продемонстровано жодних відео і жодних доказів того, що Димінський перебував за кермом автомобіля, який скоїв смертельну ДТП.

"Натомість, з метою маніпуляції громадською думкою, демонструється відео, де Петро Димінський перебуває за кермом іншого автомобіля тієї ж марки, що підтверджує факт його відсутності в автомобілі, що потрапив у ДТП", – вважає Лисий.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 18 серпня, автомобіль відомого львівського бізнесмена Петра Димінського став учасником ДТП, у якій загинула молода жінка.

Як повідомили очевидці ДТП, Димінський закрився у позашляховику охорони, натомість охоронець бізнесмена стверджував, що саме він був за кермом автомобіля Mercedes. Пізніше суд заарештував охоронця президента ФК "Карпати" Петра Димінського Андрія Борща на два місяці за підозрою у причетності смертельного ДТП. Зазначається, що охоронця заарештували без права внесення застави. Відповідне рішення виніс Галицький райсуд Львова.

Однак, вже у вівторок, 22 серпня, слідчі знайшли неспростовні докази того, що за кермом автомобіля Mercedes, який потрапив у ДТП, точно був не 43-річний охоронець Димінського, який взяв на себе вину. Того ж дня, Петро Димінський, який мав статус свідка, вилетів на приватному літаку зі Львова в Женеву.

У середу член колегії МВС Антон Геращенко повідомив, що Димінський не прибув на допит у поліцію на 10:00 ранку середи у справі про смертельну ДТП на Львівщині. За його словами Димінському вручили одразу дві повістки на допит.

В свою чергу, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що охоронець Димінського приїхав на місце ДТП і сів за кермо, однак в слідства ще недостатньо доказів, аби вважати бізнесмена Петра Димінського винуватцем смертельного ДТП на Львівщині.

Дивись ще:

ДТП з "Мерседесом" Димінського: родичі загиблої жінки шукають свідків

Смерть за участю автомобіля Димінського: молоду жінку,яка загинула в аварії поховали в весільній сукні 

Димінського зняли на відео на місці ДТП біля Львова

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах