Батькам на замітку: скільки коштує у Львові зібрати дитину до школи

фото з сайту Tyachiv News

фото з сайту Tyachiv News

Події
29 серпня 2017 13:20

До старту нового навчального року залишились лічені дні. Тож невгамовні батьки зі своїми дітлахами активно ринулись на ринки, ярмарки та магазини, де масово скуповують одяг та шкільне приладдя.

Батькам на замітку: скільки коштує у Львові  зібрати дитину до школи фото

Відтак  Львівський портал вирушив на один з львівських ринків, аби дізнатися яку цього року доведеться викласти суму батькам, аби підготувати школяра до нового навчального року.


"Золотий" учень


За декілька тижнів до початку нового навчального року у багатьох батьків від однієї думки про 1 вересня голова йде обертом, оскільки потрібно витратити чималі гроші, щоб одягнути дитину до школи. Найбільші витрати очікують  батьків першокласників, адже їм потрібно все купувати з нуля: від ручки до шкільної форми.

Батькам на замітку: скільки коштує у Львові  зібрати дитину до школи фото 1

Ми вирішили піти на найближчий ринок, який розташований поруч з домом. Напередодні навчального року там панує справжня шкільна "лихоманка". Як зазначають продавці, у 2017 році помітно зросли ціни на шкільну форму, портфелі та взуття.

У похід за шкільним набором  вирушили, озброївшись списком усіх необхідних речей. До переліку увійшли шкільна та спортивна форма, вишиванка, взуття та ранець. Окрім цього, школяру необхідні канцтовари: кольорові та прості олівці, фломастери, акварельні фарби, зошити тощо.

Найбільше "б’є" по кишені батьків купівля одягу. Адже їм одразу потрібно придбати кілька пар сорочок та штанів для хлопця, суконь і блузок для дівчинки.

Батькам на замітку: скільки коштує у Львові  зібрати дитину до школи фото 2

Отож, щоб одягти хлопчика до навчального року потрібно в середньому витратити на піджак від 450 до 1200 грн, штани від 380 до 650 грн; ціна на сорочку коливається від 250 до 450 грн, пара шкарпеток коштує від 25 грн, отож повністю зібрана форма обійдеться у 800 -1300 грн.

Вдягти дівчинку-школярку батькам обійдеться дорожче. З гаманця доведеться викласти немалу копійчину за спідничку – від 300 до 600 грн, сарафан – 520–850 грн, блузку можна купити за 300–600 грн, колготи – від 70 грн. до 200 грн, таким чином повністю зібрана форма коштуватиме від 900 до 1300 гривень.

Дитяче взуття пропонують за ціною 520–950 грн, усе залежить від розміру гаманця батьків.

Якщо маєте можливість придбати дизайнерську або трішки кращої якості форму, то доведеться викласти за дівчинку 1900 гривень, а за хлопчика понад 1700 гривень.

Окрім шкільної форми необхідно придбати і спортивну. Тут теж ціни залежать від якості. Якісна форма, яка зможе прослужити декілька років, буде коштувати близько 1250 гривень, економніший варіант коштуватиме близько 600 гривень. Також для занять фізкультурою школяру необхідні кросівки, їхня ціна становитиме від 400 до 900 гривень.

Не варто забувати і про вишиті сорочки, у яких ваші діти підуть на свято першого дзвоника.  Ціни та вишиті сорочки – різні. Найпростішу вишиванку можна придбати за 350 гривень, а дорожчу, ручної роботи за 2500 гривень.

Якщо на шкільній формі батькам ще вдається зекономити, то ранець варто купувати якісний. Бажано з ортопедичною "спинкою", адже такий рюкзак не завдасть дитині проблем із хребтом.  У магазинах, де пропонують все для навчання, ранці коштують від 450 гривень і до 1000 гривень.

У першу чергу діти звертають увагу на зовнішній вигляд рюкзака, ще краще якщо на ньому будуть улюблені герої. Виробники розуміють це, тож приблизно на 200 гривень такі моделі дорожчі, ніж звичайні рюкзаки.

Отож за підрахунками  Львівського порталу, економний варіант повсякденного одягу для школярки буде коштувати 3110 гривень, а школяра – 3025 гривень.


Канцтовари – дорогі дрібнички


Зазвичай до кожного нового навчального року зошити, щоденники, альбоми та лінійки мають новий модний дизайн – їх прикрашають зображеннями найвідоміших зірок телепрограм, серіалів та мультфільмів. Витрати на канцтовари становлять третину бюджету батьків школяра. Однак варто зазначити, що закупівлею канцтоварів займаються батьки дітей молодших та середніх класів, бо старшокласники є менш вибагливі, вони окрім кількох зошитів та ручки, до школи, зазвичай, більше нічого й не купують.

Батькам на замітку: скільки коштує у Львові  зібрати дитину до школи фото 3

Як розповідає продавчиня канцтоварів, школярі молодшої та середньої школи обирають кольорові  щоденники і зошити.

"Хлопці переважно шукають щоденники, зошити, пенали  з футболістами та автомобілями, а от дівчатка обирають з героїнями серіалів та мультфільмів . Загалом діти у цьому віці хочуть чогось більш яскравого та кольорового. Однак не завжди зошити та щоденники з яскравою обкладинкою зовні є якісними всередині", –  розповіла вона.

Отже, на одному з львівських ринків нам вдалось дізнатись, якою цього року є ціна на канцтовари. Насправді асортимент для школяра є надзвичайно великий. Тож дітлахам та їх батькам є де "розгулятись".

Отже, набір канцтоварів для школяра обійдеться у 408 гривень. За цю суму львівському школяру можна придбати 10 зошитів в клітинку – по 4 грн, 10 зошитів в лінійку – 4 грн,кольорові олівці – 25 грн, фломастери – 32 грн, обкладинки для зошитів – 9,5 грн, обкладинки для книжок – 35 грн, пенал – 47 грн, щоденник – 30 грн, альбом для малювання – 12,5 грн, пластилін – 23 грн, фарби для малювання – 35 грн,2 ручки – 18 грн, 2 олівці – 10 грн, гумка– 3,5 грн, папка для зошитів – 35 грн, лінійка – 6,5 грн, стругачка– 6 грн.

Таким чином за всі необхідні для учня речі батькам доведеться викласти "кругленьку" суму, яка точно перевищуватиме мінімалку в 3200 гривень. Загалом, за  стандартний набір речей на 1 вересня  для школярки  доведеться віддати не менш ніж  3 500 гривень, а для школяра – 3 400 гривень.

Дивись ще:

Друга доба: в горах біля Буковелю шукають зниклого львів'янина 

До уваги водіїв: стало відомо, коли завершать ремонт дороги Львів -Тернопіль 

Де саме: у Львові збудують чотири житлові квартали 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах