Від сьогодні: у Львові збільшили тарифи на вивезення сміття

фото з сайту Твоє Місто

фото з сайту Твоє Місто

Події
01 вересня 2017 10:27

У п’ятницю, 4 серпня, виконавчий комітет Львівської міської ради підтримав збільшення тарифів на вивезення сміття у Львові. Згідно з рішення виконкому, з 1 вересня львів’яни платитимуть вдвічі більше за вивезення твердих побутових відходів.

Ініціаторами підвищення тарифів є міські перевізники, які називають чинні тарифи "економічно не обґрунтованими". Як пояснив ZAXID.NET директор департаменту розвитку і експлуатації ЖКГ Львівської ОДА Назарій Романчук, ці зміни були подані у міську раду ще до передачі ЛОДА функцій з вивозу сміття.

"Коригувати тарифи треба системно і регулярно. Це коригування тарифів ми мали робити минулого травня чи минулого червня, але, коли стався на полігоні весь цей процес, місто було у стресі. Ми прекрасно розуміємо, що, коли майданчики переповнені, виносити на виконком питання про коригування тарифів на вивезення було би не коректно, тому що людина має платити тоді, коли є чисто, коли сміття є вивезене, – сказав під час засідання виконкому мер Львова Андрій Садовий. – Тому перевізники більше року працювали собі у збиток. Вони не отримували тих коштів, які мали б отримувати, бо зарплата зросла, паливо, інші видатки. Я розумію, що ці тарифи чітко прораховані і до них немає зауважень".

За словами заступника міського голови Львова з питань ЖКГ Сергія Бабака, зараз щомісячний тариф на вивезення сміття для населення становить приблизно 70 коп. за 1 м2 площі квартири. Ця сума може коливатися, залежно від перевізника, який вивозить сміття з того чи іншого району. При підвищенні тарифів ця сума зросте, приблизно вдвічі  відповідно до 1,40 грн за 1 м2.

Згідно з рішенням виконкому, тарифи на вивезення сміття для населення збільшили до 719-803 грн за тонну. Ціна залежатиме від перевізника, який працює у тому чи іншому районі. Відтак, найнижча вартість вивозу сміття є у ЛКП "Львівспецкомунтранс" (719,9 грн за тонну), ТзОВ "Санком-Львів" (742,9 грн), ТзОВ "Спецавтотранс-Львів" (755,3 грн), ТзОВ "АВЕ Львів" (785,9 грн). Вартість вивезення ТПВ приватними компаніями "Грінера" та "ДВ-Екосвіт" відрізняється приблизно на одну гривню (803,7 грн та 802 грн відповідно).

Тарифи на вивезння сміття зростуть також для бюджетних установ (від 753 до 842 грн за тонну ТПВ) та для юридичних осіб.

Дивись ще:

По 9 тисяч гривень: у Львові затримали працівника міграційної служби, який торгував паспортами 

Адреси: де у Львові поміняти старі трамвайні квитки на нові 

Публічний простір та бібліотека нового покоління: чим дивуватиме Центр Шептицького у Львові 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах