Збирали кошти всім світом: з Італії повернувся 13-річний хлопчик з Львівщини, що переміг рак

фото з сайту zaxid.net

фото з сайту zaxid.net

Події
04 вересня 2017 17:38

Дмитрик Николишин, для якого півтора року тому збирали кошти всім світом, завершив лікування в Італії. Після більше десятка хіміотерапій та трансплантації кісткового мозку малюк повернувся до нормального життя: тепер купається в озері та катається з друзями на велосипедах.

"Ну, та стало трохи ліпше, як закінчив лікування. Я би навіть сказав, нормально стало!", ? з посмішкою розповів 13-річний Дмитро Николишин.

Понад два роки тому малюк потрапив до львівської "Чорнобильської лікарні" з діагнозом лімфома четвертої стадії. Все почалося з температури, болю в животі та набряком лімфатичних вузлів.

Тоді хлопчик мріяв, ставши дорослим, працювати гематологом або ж їхати на заробітки. Бо надто хотів зібрати гроші на своє лікування. Потрібно було 200 тис. гривень. Позаду було вже сім хімій, та хвороба не здалася. Тоді з мамою збиралися до Києва. Однак пощастило: їх прийняла дитяча лікарня "Бамбіно Джесу" в Римі. Лікарі давали лише 30%, що хвороба відступить. За півтора року малюк пережив ще чотири хімії і пересадку стовбурових клітин від мами. І чудо сталося.

"Ми повернулися додому майже місяць тому. Нас в аеропорту сюрпризом зустрічали рідні: з повітряними кульками, з плакатом. Фотографії клеїли", ? розповіла мама Дмитрика Віра Николишин.

Николишинів відпустили додому на цілих два місяці.

"Дитина в стабільному стані. Повна ремісія. Але часті контролі нам приписані ще до 5-10 років. Там, в Італії, у їхній клініці", ? додала пані Віра.

І першу ніч вдома Дмитро не міг заснути, плакав, все боявся, що коли прокинеться, домівка виявиться сном. Бо в Італії дуже тужив за простими речами.

"Там, в Італії, у них все не таке було для Дмитрика. І картопля в них не така, і те не таке, і се не таке. Казав, що вдома все краще. Навіть би сів на травичку біля хати ? і то йому би було легше", ? ділиться спогадами Віра Николишин.

Тепер у Дмитра нове завдання: продовжити навчання. Адже в Італії хлопчик екстернатом готувався до школи.

"Не хочу ще до школи, але збираюся. Бо цьогоріч вже йду у восьмий клас", ? пояснив він.

Дивись ще:

Знайомся: львівський театр Лесі Українки отримав нову керівницю 

Відеофакт: у Карпатах випав перший сніг

За 9 мільйонів: у Львові відкрили новий дитсадок 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах