На якому місці Львів: опубліковано рейтинг українських міст, в яких легко вести бізнес

фото з сайту Depositphotos

фото з сайту Depositphotos

Події
08 вересня 2017 17:49

Львів зайняв друге місце у рейтингу українських міст, де легко вести бізнес. Учора, 7 вересня, в Українському кризовому медіа-центрі відбулась презентація результатів дослідження "Легкість ведення бізнесу. Рейтинг українських міст". За результатами дослідження Львів посів друге місце,  інформує прес-центр ЛМР.

Рейтинг характеризує стан інвестиційного клімату та привабливості міст. Основою цього дослідження стала методологія Світового банку. Для першого дослідження було взято п’ять напрямків взаємодії підприємців з місцевими органами влади, а саме:

сплата місцевих податків;

створення підприємства;

одержання дозволів на будівництво;

оформлення земельної ділянки під об’єктом нерухомості;

приєднання до електромережі.

Основними критеріями оцінювання стали "гроші" та "час", що витрачаються на проходження офіційних процедур, а також кількість "візитів" до органів державної/місцевої влади. Оцінювались обласні центри та місто Київ, за виключенням АРК Крим та міста Севастополь.

"Такий складений рейтинг – це дуже добре. Адже це оцінювали не ми, а незалежні інституції, що робили свої дослідження. Вони визнали, що все-таки бізнес-клімат у Львові є один з найкращих. Зрозуміло, що меж досконалості немає, що й заставляє нас покращувати наші процедури.

Зрештою, це не перший рейтинг, де Львів зауважили. Адже попереднім був рейтинг процедур прозорості, де ми були першими. Насправді, це нас й найбільше заставляє думати, як би можна було спростити ще процедури для підприємців, для бізнесменів, щоб вони могли комфортно працювати у Львові.

З будь-якого ракурсу це є тільки плюс і для підприємців, і для посадовців, які організовують цю роботу", – зазначила директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич.

Дивись ще:

Програма візиту: Порошенко знов їде до Львова 

Не чекай даремно: до понеділка у Львові не курсуватимуть п'ять трамвайних маршрутів 

Львів'янину на замітку: коли очікувати зниження ціни на м'ясо 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах