Не нехтуйте щепленням: грип "Мічиган" в Україні очікують вже у листопаді

фото з сайту РБК-Украина

фото з сайту РБК-Украина

Події
12 вересня 2017 16:46

В Україні цього року циркулюватиме новий штам вірусу грипу "Мічиган", якого у нас раніше не було. Цей штам є доволі агресивним підвидом "свинячого грипу", який може призвести до важких ускладнень і навіть до летальних випадків, повідомила ZAXID.NET завідувачка відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології інфекційних хвороб ім. Громашевського Алла Мироненко.

"В Україні штам вірусу грипу "Мічиган" ми очікуємо вже у листопаді. У групу ризику, передусім, потрапляють люди, які мають серцево-судинні, легеневі захворювання, цукровий діабет, а також вагітні, діти і люди, яким за 65 років", - повідомила Алла Мироненко.

За прогнозами вірусологів, цього епідемічного сезону в Україні циркулюватиме три штами вірусів грипу – "Гонконг", "Брісбен" та "Мічиган". Якщо перші два в Україні вже були і у людей виробився імунітет, то третій – новий, саме він може спричинити епідемію. За масштабами вона може бути й не надто великою, але важкою, коли багато хворих потребуватимуть госпіталізації через важкі ускладнення.

Цього року "Мічиган" уже циркулював в Австралії й фахівці охорони здоров'я кажуть, що країна пережила важкий сезон грипу. Від нього за попередніми даними померло 73 особи, хоча МОЗ Австралії стверджує, що реально кількість смертей може бути значно більшою.

ВООЗ уже опублікувала нагадування, в якому закликає людей не боротися з грипом за допомогою антибіотиків, бо вони не діють на віруси.

Захиститися від грипу можна за допомогою вакцинації.

"Наразі нової комбінованої вакцини проти "Гонконгу", "Брісбену" та "Мічигану" в Україні ще нема, обіцяють, що вона буде у жовтні. Має бути чотири вакцини: голландська, французька, корейська і китайська", - повідомила Алла Мироненко.

Вакцинація проти грипу в Україні не входить до переліку рекомендованих щеплень, тож її не закуповують за державні кошти. Приватні фірми можуть закупити її для своїх працівників або кожен, хто хоче захиститися від грипу, може придбати її за власний рахунок.

Торік вакцини від грипу у Львові коштували 170- 200 грн. Орієнтовно, цьогоріч їхня вартість буде приблизно такою ж.

Алла Мироненко рекомендує зробити щеплення, передусім, людям, що входять до групи ризику, а також батькам і близьким родичам маленьких дітей.

Дивись ще:

100 тонн книжок, 40 локацій та тисяча культурних подій: завтра у Львові стартує 24-й Форум видавців 

Водіям на замітку: у Львові перекрили частину однієї вулиці 

Крутий віраж: на швидкості 180 км п'яний водій влетів у приватне подвір'я 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах