Вічна пам'ять: у Львові померла відома ветеран ОУН-УПА

Новина - Події - Вічна пам'ять: у Львові померла відома ветеран ОУН-УПА

Новина - Події - Вічна пам'ять: у Львові померла відома ветеран ОУН-УПА

Події
13 вересня 2017 10:47
Автор: Зоряна Михайлишин

Учора, 12 вересня, у Львові померла ветеран ОУН-УПА Дарія Полюга. Громада міста Львова висловлює співчуття рідним та близьким. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

"Люди періоду УПА для нас є прикладом і взірцем відваги та любові. Нам прикро втрачати таких хороших людей. Співчуваємо та сумуємо разом з усіма, хто знав Дарію Полюгу", - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Поховають Дарію Полюгу сьогодні на Личаківському кладовищі на полі №52. Чин похорону відбудеться о 16.00 у каплиці Івана Хрестителя на вул. Пекарській, 52. Після чого похоронна процесія виїде на Личаківське кладовище, де орієнтовно о 17.00 на полі №52 відбудеться поховання.

Довідка SQ. Дарія Палюга народилася 4 березня 1926 року у місті Яворів. Закінчила шість класів "Рідної школи". У 1938–1939 роках навчалась в Яворівській гімназії при монастирі с. Василіянок, потім в учительській семінарії. У 1942 році вступила до Юнацтва ОУН. За рекомендацією Крайового проводу ОУН вступила до Львівського медінституту. У 1944 році пройшла вишкіл медсестер. У 1948 році на 4-му курсі медінституту заарештована. Перебувала в тюрмі на Лонцького (7-8 жовтня) у Львові. Рішенням комісії Особливої наради при МДБ СРСР засуджена за ст. 54 КК УРСР на 10 років. Покарання відбувала в таборах Інти (Комі АРСР). Звільнена в 1956 році. У 1958 році отримала дозвіл на повернення в Східну Україну. З 1961 року жила в Цюрупинську. З 2001 року мешкала у Львові.

Дивись ще:

До Польщі: Wizz Air вирішила частіше літати зі Львова до Вроцлава 

Дізнайся: як курсуватимуть львівські трамваї на вихідних 

Програма заходів: у Львові відбудуться дитячі велозабави

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах