"Правоохоронці били кийками": фанат "Карпат" розповів про сутички в Івано-Франківську та Львові

Новина - Події - "Правоохоронці били кийками": фанат "Карпат" розповів про сутички в Івано-Франківську та Львові

Новина - Події - "Правоохоронці били кийками": фанат "Карпат" розповів про сутички в Івано-Франківську та Львові

Події
22 вересня 2017 11:14

20 вересня футбольний вечір у Івано-Франківську закінчився масовими сутичками на стадіоні "Рух", де місцеве "Прикарпаття" приймало львівські "Карпати". Господарі виграли цей матч 2:1 і пройшли дальше у Кубку України, а львівські фанати закидали поле файєрами і декілька раз побилися з місцевими правоохоронцями.

"Практично кожен отримав по кілька ударів кийками. Я, всі мої друзі. Декому пощастило менше, ніж нам, бо були випадки, коли одного били по 5-6 акабів (правоохоронців, – ZAXID.NET). Зокрема, по голові. Йде людина із розкритими долонями, нікого не зачіпає, а ззаду команда: "*баш його". Хлопці лежали у калюжах крові", – розповів "Футбол 24" один з вболівальників після матчу. Він не називає свого імені, адже фанати не люблять публічність.

"Правоохоронці били кийками": фанат "Карпат" розповів про сутички в Івано-Франківську та Львові фото

Після матчу у івано-франківській поліції заявили, що "правопорушники заподіяли трьом працівникам поліції тілесні ушкодження". Про те, скільки фанатів постраждало під час сутичок – не повідомляється. Інших звернень про потерпілих до поліції не надходило. Єдине, що відомо – на шістьох львівських уболівальників патрульні склали адмінматеріали за дрібне хуліганство та акти затримання. Після оформлення адмінматеріалів затриманих відпустили.

"Правоохоронці били кийками": фанат "Карпат" розповів про сутички в Івано-Франківську та Львові фото 1

Згодом, близько 1:00 години 21 вересня, коли команда автобусом поверталася до Львова, її перестріли на дорозі і зупинили. Фанати хотіли поговорити з футболістами. Однак, за словами, вболівальника, до них так ніхто і не вийшов. Натомість приїхали представники поліції.

"Клубний автобус зупинили на під’їзді до Львова. Нікого не побили. Футболісти не вийшли на розмову, хоча хлопці вимагали цього – щоб бодай подивитися їм в очі. "Нехай вийде хоча б капітан, хоча б головний тренер. Поговоримо і їдьте собі". Натомість приїхав спецназ Львівської області на двох мікроавтобусах. Відчиняються двері. "Парни, работаем" – і це все "кладеться" знову ж таки кийками, ногами. Дехто з хлопців встиг утекти. Вони бігли полем із кукурудзою, по шию у воді. За кілька кілометрів їх підібрав інший наш бусик", – розповів фанат.

У поліції та клубі – інша версія подій. "Нічого не було. Зупинили автобус, вийшли, поговорили та розійшлися", – відповіли у ФК "Карпати", коментуючи зупинку клубного автобусу.

Не менш лаконічною виявилися і львівська поліція. "На місце виїхали правоохоронці. Жодних правопорушень громадського порядку не було допущено. Встановлено особи шістьох чоловіків, котрі на автомобілі Nissan зупинили автобус з футболістами. Після цього всі роз’їхалися. Жодних претензій ні з одної, ні з другої сторони. Жодних затримань", – заявила речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська.

На питання про те, чому на місці події був спецназ, відповіді так і не надали, вказавши лиш, що "правоохоронців була достатня кількість, щоб не допустити порушень громадського порядку".

"Правоохоронці били кийками": фанат "Карпат" розповів про сутички в Івано-Франківську та Львові фото 2

Тепер же попереду в команди матч у неділю, 24 вересня, на стадіоні "Україна" проти одеського "Чорноморця". Важко сказати, що можна очікувати від фанатів на цьому матчі.

"Зараз найголовніше – усіх наших друзів витягнути з райвідділів та лікарень. А тоді будемо вирішувати. Дуже сумніваюся, що цей склад "Карпат" знайде якусь підтримку у фан-секторі", – підсумував вболівальник.

"Правоохоронці били кийками": фанат "Карпат" розповів про сутички в Івано-Франківську та Львові фото 3

Фото: ultras.lviv.ua

Дивись ще:

За 8 мільйонів: на Львівщині відреставрують старовинний замок 

Корфбол, кінний спорт, альпінізм: у Львові розпочався 8-ий Ярмарок спорту

Гігантська кава та смачний торт: у Львові стартував Lviv Coffee Festival 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах