За три мільйони: у Львові реконструюють ще один храм

Новина - Події - За три мільйони: у Львові реконструюють ще один храм

Новина - Події - За три мільйони: у Львові реконструюють ще один храм

Події
26 вересня 2017 16:15

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради підписало з приватним підприємством "Володар-Маркет" угоду на проведення реставраційних робіт у храмі Святої Трійці, що на вул. Тершаковців, 1. Вартість ремонтно-реставраційних робіт – 3,349 млн грн. Про це повідомляє Центр міського сервісу. 

Тендер на проведення робіт двічі скасовували через відсутність учасників. Згідно з угодою, яку підписали 21 вересня, роботи мають розпочатися у жовтні цього року і триватимуть до грудня 2018 року.  

До слова, храм Святої Трійці у Львові розпочали будувати у 1739 р. як монастир сестер сакраменток за проектом Бернарда Меретина. Сучасного вигляду костел набув після перебудови у 1881–1887 рр. за проектом Адольфа Мінасевича. На початку 1990-х років будівлі колишніх монастиря сакраменток і костелу Заручин Марії передали у розпорядження УГКЦ.

Нагадаємо, 14 вересня Львівська міськрада виділила додаткові кошти на реставрацію двох храмів. Зокрема депутати виділили додатково 719 тис. грн на реставрацію Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла (Костел єзуїтів), а також 300 тис. грн – на реставрацію храму Святої Трійці на вул. Тершаковців. Також цього року триватимуть роботи і в інших храмах Львова. Зокрема – в костелі Непорочного зачаття Монастиря сс. Кларисок ("Музей Пінзеля"), костелі Петра і Павла ордену Єзуїтів, що на вул. Театральній, 11, костелі Домініканців на пл. Музейній, 3, храмі Святого Миколая на вул. Богдана Хмельницького.

Дивись ще:

Програма: у Львові влаштують безкоштовні екскурсії для дітей 

Помер на місці: на Львівщині в ДТП розбився молодий водій 

Коментар лікаря: як почуваються львів'яни, які потрапили до лікарні з отруєнням 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах