Щось новеньке: львів'яни отримають мобільний додаток для контролю за сміттям

фото розробників з сторінки Mykola Matsiakh

фото розробників з сторінки Mykola Matsiakh

Події
09 жовтня 2017 15:02

У Львові 6-8 жовтня пройшов Ідеатон.

У конкурсі ідей щодо IT-рішень соціально важливих для міста проблем переміг проект від студентів "Львівської політехніки".

Вони розробили мобільний додаток, що моніторить вивезення сміття зі Львова, пише Zaxid.net.

За ІТ-розробку студенти отримають 1 тис. eurо.

Мобільний додаток та сайт вже розроблені, але на його доповнення та покращення ще потрібен час. Мобільний додаток Clean city створили для контролю наповненості смітників.

Щось новеньке: львів'яни отримають мобільний додаток для контролю за сміттям фото

"Ми створили сайт і мобільний додаток, за допомогою якого мешканці можуть надсилати відгук про наповненість сміттєвих майданчиків. Потім на сайті формується статистика відносно кожного майданчика за один день, сім днів, місяць. Ця аналітика є у вигляді круглих діаграм і статистики для максимально простого сприйняття. Потім ці дані міська рада може використовувати для покращення роботи з перевізниками", – пояснив студент-розробник Микола Мацях. 

"Це – готове ІТ-рішення, яке дозволяє стежити за наповненістю смітників у різних районах міста, виставляти на його основі рейтинг перевізникам, та стимулювати мешканців до сортування сміття", – прокоментувала Марта Романяк.

За її словами, розробники мають удосконалити додаток, щоб у найближчий час його можна було застосовувати на практиці. Також, на думку керівника управління ІТ Львівської міськради, додаток можна буде використовувати для моніторингу стану встановлених лавок, відремонтованих доріг, висаджених дерев.

Нагородження фіналістів ідеатону відбудеться під час Форуму е-врядування 451 °Е, який цього року відбуватиметься 20-21 жовтня ZAVOD, у публічному просторі, який створюють на колишньому заводі "РЕМА". Приз в 1 тис. євро переможці конкурсу отримають завдяки підтримці Посольства Нідерландів.

Дивись ще:

Сироваріння, галицький сирник: у Львові відбудеться Ярмарок органічної продукції

Вщент: в аварії на вулиці Шевченка від авто залишилась купа металу 

Будь в курсі: поїзди до Польщі курсуватимуть за скороченим маршрутом

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах