На скільки і як: зросте пенсія для пенсіонерів Львова і області

фото з сайту Кафедра обліку і оподаткування

фото з сайту Кафедра обліку і оподаткування

Події
11 жовтня 2017 16:23

11 жовтня закон про пенсійну реформу набрав чинності. ZAXID.NET вирішив з'ясувати, як це вплине на виплати діючим пенсіонерам. Більшість пенсіонерів отримають збільшені пенсію уже в жовтні.

Загалом на Львівщині проживає 660,5 тисяч пенсіонерів. Перерахунок пенсій проведено усім, хто вийшов на пенсію до 30 вересня 2017 року. Тим, у кого доплата до пенсії становить більше, ніж 140 грн, виплатять її ще у жовтні за додатковими відомостями. А ті, у кого доплата менша цієї суми, її отримають уже у листопаді разом з основною виплатою.

Про це ZAXID.NET повідомила заступниця начальника головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Галина Левицька.

Перерахунок пенсій здійснено з урахуванням середньої зарплати в Україні – 3764,40 грн. Відтепер мінімальна пенсія становитиме 1452 грн.

За результатами перерахунку пенсій середній розмір підвищення пенсій на Львівщині становить 502 грн. У кожного пенсіонера є різні суми доплат, на які впливали стаж і зарплата, яку він отримував.

Діапазон підвищення пенсій для мешканців Львівщини такий:

до 100 грн пенсії зросли у 155,7 тис. пенсіонерів,

101 - 500 грн – у 290,7 тис. осіб,

501 - 1000 грн – у 70,6 тис. осіб,

1001 - 2000 грн– у 64,5 тис. осіб,

понад 2000 грн – у 27,1 тис. осіб.

Решта 51,9 тис. пенсіонерів Львівщини не отримають підвищення.

На скільки і як:  зросте пенсія для пенсіонерів Львова і області фото

Діапазон збільшення пенсій на Львівщині

Пенсіонери, які вийшли на пенсію у 2014-2017 роках, побоювалися, що вони не можуть розраховувати на перерахунок пенсійних виплат, бо у них і так пенсії вищі, ніж у тих громадян, котрі вийшли на відпочинок раніше. Про це говорили і деякі експерти. За словами Галини Левицької, перерахунок пенсій провели всім громадянам без винятку.

Ще одна приємна новина для жінок, які вийшли на пенсію достроково у 55 років. За старим пенсійним законодавством за кожний повний чи неповний місяць дострокового виходу на пенсію, з них знімали 0,5%. І так мало тривати до кінця життя пенсіонерки.

Новим законом відміняється зменшення розміру пенсій жінкам, що скористалися правом виходу на пенсію після 55 років. Після досягнення ними віку, який перевищує пенсійний вік на кількість місяців дострокового виходу на пенсію, пенсія буде виплачуватися їм в повному обсязі. На Львівщині проживає понад 11 тисяч жінок, які вийшли на пенсію достроково.

До речі, сьогодні закон про пенсійну реформу набрав чинності, бо вчора він був опублікований у "Голосі України". А підвищення пенсій діє з 1 жовтня.

Дивись ще:

Попросила доглянути: на Львівщині співмешканець жінки по-звірячому побив немовля 

Програма: у Львові відбудеться "День гарбуза" 

Поринь у минуле: у Львові відбудеться фестиваль давнього церковного співу

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах