Grand prix Lviv half marathon: у Львові встановлено національний рекорд України

Новина - Події - Grand prix Lviv half marathon: у Львові встановлено національний рекорд України

Новина - Події - Grand prix Lviv half marathon: у Львові встановлено національний рекорд України

Події
30 жовтня 2017 16:04

29 жовтня у Львові відбувся міжнародний біговий захід – GRAND PRIX LVIV HALF MARATHON 2017, який зібрав 2250 бігунів з 25 країн світу, що побороли негоду заради незабутніх фінішних емоцій. Про це повідомили організатори.

У рамках заходу учасник Володимир Сковородка встановив національний рекорд України. Він став першим спортсменом в Україні, який пробіг дистанцію 21, 0975 км у повному екіпіруванні пожежника, вага якого сягає 17,5 кг. Фінішував Володимир з часом  2:14:53.

Переможцем цьогорічного Львівського півмарафону став атлет зі Львова – Тарас Сало, який фінішував з часом 1:07:43, встановивши новий рекорд траси, випередивши переможця минулого року на одну хвилину. Друге місце з часом 1:09:43 посів Ігор Гелетій, а трійку лідерів замкнув Олександр Бабарика з часом 1:09:49.

"Сьогодні у мене була задача перемогти і показати результат не гірший за торішній рекорд. Мені вдалося це зробити: я  переміг і встановив новий рекорд траси. Було не просто. Я живу у Львові, проте маршрутом півмарафону пробіг вперше. Зазвичай мої тренування проходять у лісі. Тож, я був готовий до підйомів та спусків, проте не готовий до бруківки та такої погоди", – ділиться враженнями переможець.

Серед жінок, першою фінішу досягла спортсменка з Миколаєва – Валентина Кілярська. Вона подолала дистанцію з часом 1:19:12. Валентина з перших хвилин вирвалась у лідери і була налаштована на перемогу. Наздогнати її намагалась Марія Гудак зі Львова. Проте львів'янка програла Кілярській 43 секунди.

Вперше у Львові в рамках Grand prix Lviv half marathon 2017 відбувся сімейний забіг на 2 км –Family Run – участь у якому доступна кожній родині. Разом з 5 синами цю дистанцію здолав міський голова Львова Андрій Садовий. Вперше у місті Лева відбувся забіг для тих, хто тільки починає свій біговий шлях - “Мій 1 км з Herbalife”. Підтримала новачків на дистанції бронзова призерка Олімпійських ігор у потрійному стрибку Олена Говорова. Через несприятливі погодні умови організатори відмінили дитячі забіги, які були заплановані на 100, 500 і 1000 метрів.

Вперше у Львові відбувся благодійний забіг “Переможці”, який присвячений мультимедійному однойменному проекту від ТСН. Кожен, хто взяв у ньому участь, допоміг своїм реєстраційним внеском зібрати кошти на спортивний протез для Ольги Тарасевич. Дівчині зараз лише 25 років. Вона працювала кухарем в АТО і втратила ногу у травні під час ворожого обстрілу будинку в Авдіївці. Спортивний протез дозволить їй професійно та безпечно займатися спортом. Сьогодні Ольга здолала дистанцію 2 км пішки разом з командою “Переможці” від ТСН. Символічну дистанцію здолала куратор проекту “ТСН” Соломія Вітвіцька. У благодійному забігу взяли участь хореограф та продюсер, учасник гурту "Kazaky" Олег Жежель, а також народний депутат України Володимир Парасюк.

Родзинкою другого Львівського півмарафону стали медалі фінішерів. Кожен учасник дистанції 21, 0975 км отримав на фініші унікальну пам'ятну медаль із зображенням портрету Андрія Кузьменка (лідер гурту “Скрябін”). Саме за його зображення проголосували більшість учасників відкритого онлайн-голосування на сайті півмарафону. Сьогодні лідери головної дистанції отримали пам'ятну медаль з рук батька видатного співака.

Grand prix Lviv half marathon 2017 має престижну відзнаку - три зірки від Європейської асоціації легкої атлетики, що є свідченням високого рівня організації заходу.

Дивись ще:

Головне профілактика: львів’яни зможуть безкоштовно перевіритись на цукровий діабет 

Стережись автомобіля: у Львові внаслідок ДТП постраждала дівчина-пішохід 

Дивись: що накоїла негода у Львові 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах