Спочатку — армія, потім — клуби: Синютка прокоментував облаву на уклоністів у Львові

Новина - Події - Спочатку — армія, потім — клуби: Синютка прокоментував облаву на уклоністів у Львові

Новина - Події - Спочатку — армія, потім — клуби: Синютка прокоментував облаву на уклоністів у Львові

Події
05 листопада 2017 13:53

Олег Синютка заявив, що йому не подобається слово "облава" на означення рейдів з виявлення по розважальних закладах юнаків, що ухиляються від призову

Голова Львівської ОДА Олег Синютка не бачить порушень в діях військових і поліцейських, які у ніч з п’ятниці провели рейд у центрі Львова, під час якого перевіряли документи у всіх чоловіків призивного віку з метою виявлення тих, що ухиляються від призову. Про це голова ЛОДА заявив у прямому ефірі програми "Віч-на-віч з Олегом Синюткою" в прямому ефірі ТРК "Львів" у суботу ввечері.

У ході програми Олег Синютка зауважив, що йому не подобається слово "облава", яке використовують користувачі соцмереж та ЗМІ для опису того, що сталося. На його думку, військові та поліція повинні проводити такі акції, але їх треба робити публічними, максимально висвітлювати та залучити до у часті в рейдах журналістів.

Як повідомляють "Варіанти", Олег Синютка також висловив переконання, що у нічних клубах сидять переважно "мажори", які не вчаться і, не виключено, що ухиляються від виконання свого патріотичного та конституційного обов'язку захищати Батьківщину.

"Необхідно спочатку виконати свій обов'язок і пройти службу в армії, а вже потім розважатись у клубах", – сказав Синютка.

Aptd: Голова ЛОДА заявив, що військові "не радилися" із Львівською обласною держадміністрацією перед масовою перевіркою документів молоді призовного віку у проїзді Крива Липа у центрі Львова.

Відповідаючи на запитання про законність дій військових та поліції Олег Синютка сказав: "Ні військові, ні інші не порадилися і не поставили до відома перед початком своїх дій. Можливо, тоді я міг би більш докладно говорити і посилаючись на нормативні документи. Сьогодні я більше, напевне, не про юридичну, а моральну сторону питання"

Також голова ЛОДА заявив, що військова прокуратура або прокуратура Львівської області перевірять законність дій військових. Окрім того, Синютка сказав, що йому було прикро дізнатися, що охоронці клубу "Paradox" не впустили до закладу військових.

"Я думаю, що це повинно бути предметом не тільки морального, а і юридичного питання. З цього приводу я буду мати пораду з представниками правоохоронних органів",? – сказав Олег Синютка.

Від організації і проведення нічної облави у проїзді Крива Липа раніше відмежувались у Міноборони і поліції. У Львівській міськраді також стверджують, що нічого не знали про проведення такої акції.

Керівництво Львівського обласного військкомату пообіцяло висловити свою позицію на брифінгу для ЗМІ у понеділок, 6 листопада

Нагадаємо, що у суботу Міністерство оборони і Національна поліція офіційно відмежувалось від своєї причетності до нічної облави у проїзді Крива Липа у центрі Львова, де розташовані багато популярних серед молоді розважальних закладів. За словами речника ЗСУ Юзефа Венсковича, ця акція була ймовірно організована місцевими органами влади. У Львівській міськраді також заявили, що не причетні до облави. Отримати коментар з цього приводу у Львівській ОДА не вдалося.

Дивись ще:

Не впоралася з керуванням: біля Львова загинули 17-річна водійка та 15-річний пасажир

Львів'янину на замітку: з нового року вчителям підвищать зарплати

Як у Європі: у Львові облаштують сучасні зупинки транспорту

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та  в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах