Стало зручніше: документи на "дитячу" допомогу у Львові можна подати через інтернет

фото з сайту Кам'янець-Подільська міська рада

фото з сайту Кам'янець-Подільська міська рада

Події
09 листопада 2017 17:26

Кабмін України упорядкував порядок призначення і виплати державної допомоги при народженні дитини у разі звернення до управлінь соціального захисту населення в електронній формі, повідомила прес-служба ЛОДА, у березні цього року запрацював і набирає популярності онлайн-сервіс для цього.

Допомогу при народженні дитини виплачують у два етапи. Перша виплата – це одноразова допомога, яка складає 10,3 тис. грн гривень, друга – кошти, які виплачуються рівними частинами по 860 грн упродовж трьох років. Відтак загальний розмір виплат становить 41,3 тис. грн.

"Електронна послуга доступна на порталі Мінсоцполітики. Для заповнення відкривається електронна форма. Зазначаються відомості про дитину, матір, батька, місце реєстрації та фактичного проживання, якщо вони відрізняються. Також потрібно обрати спосіб, у який зручно отримувати виплати: відкрити особовий рахунок у банку або через відділення Укрпошти", – йдеться у повідомленні прес-служби ЛОДА.

У разі подання заяви в електронній формі допомога призначається не пізніше, ніж наступного робочого дня після отримання заяви органами соціального захисту населення.

Дивись ще:

Відео: до Львова вже прилетіла збірна України з футболу 

Таємний мільйонер: львівський поліцейський з мінімальною зарплатою купив дорогу автівку 

Коли і на скільки: у Львові може зрости вартість проїзду в автобусах 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах