За 200 мільйонів: у Львові побудують спорткомплекс з лижним спуском на даху

Новина - Події - За 200 мільйонів: у Львові побудують спорткомплекс з лижним спуском на даху

Новина - Події - За 200 мільйонів: у Львові побудують спорткомплекс з лижним спуском на даху

Події
16 листопада 2017 14:50

Будівництво спорткомплексу на Сихові, за очікуваннями, почнуть в кінці 2018 року. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий під час вручення нагород лідерам архітектурного конкурсу проектів цього об'єкту, пише zaxid.net.

Йдеться про проект спорткомплексу площею 1,87 га поблизу церкви Різдва Пресвятоі? Богородиці УГКЦ, ТЦ "ВАМ" та ТЦ "Інтерсіті". Нагадаємо, за проектом, споруда матиме чотири окремі криті зали для регбі, гандболу, баскетболу та волейболу, критий басейн для водного поло та блок адміністративно-господарських приміщень. Окрім цього, з даху споруди облаштують лижні спуски. Нагадаємо також, що вартість будівництва спортивного об’єкту – 200 млн грн. А будівництво, за очікуваннями, почнуть наприкінці 2018 року. Будівництво триватиме впродовж трьох років.

"Однозначно, що цей комплекс має тут бути, він добре вписується в архітектуру Сихова. Велика радість буде для дітей, які матимуть можливість займатися різними ігровими видами спорту, плаванням, лижними видами спорту. Це – унікальний корпус і, я думаю, нічого такого в Україні немає. Але важливий є, власне, момент експлуатації будівлі, – процитували Андрія Садового у прес-службі ЛМР. – Теоретично ми могли б вийти на літо-осінь з готовим проектом – його експертизою, а на кінці наступного року ми могли б спробувати розпочати земляні роботи. Таким чином, коли ми будемо формувати бюджет, то нам необхідно буде передбачити кошти у бюджеті розвитку на проектну частину і на робочі креслення. Будь-який проект передбачає максимальний об’єм інформації, тому будуть враховані всі зауваження. Нам важливо зробити проект, який буде корисний і через 30 років".

Київська творча архітектурна майстерня "Кудін", яка перемогла у конкурсі архітектурних проектів майбутнього спорткомплексу, отримала від Андрія Садового подяку та чек на 90 тис. грн.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Стало зручніше: документи на "дитячу" допомогу у Львові можна подати через інтернет 

Сезон застуд: стало відомо, скільки людей вклав у ліжко грип на Львівщині

Відео: до Львова вже прилетіла збірна України з футболу

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах