Розкажи бабусі: пенсійне посвідчення замінять на банківську картку

Новина - Події - Розкажи бабусі: пенсійне посвідчення замінять на банківську картку

Новина - Події - Розкажи бабусі: пенсійне посвідчення замінять на банківську картку

Події
10 сiчня 2018 11:42

З 1 січня 2018 року в Україні замість пенсійного посвідчення пенсіонеру видаватимуть банківську картку. Про це пише expres.ua.

Згідно з постановою Пенсійного фонду, змінювати паперове пенсійне на картку в екстреному порядку необхідності немає. Документи, видані раніше, будуть дійсні до закінчення терміну дії  або ж до їхньої заміни на нові.

Відповідно до нововведення, посвідчення може бути виготовлене або в паперовому вигляді, або у вигляді платіжної картки – за бажанням пенсіонера. Електронні посвідчення будуть для тих, хто отримує пенсію в банку, а не на пошті. На таке посвідчення-картку приходитиме пенсійна виплата, нею буде можна розраховуватися будь-де. 

Платіжна картка, яка одночасно буде і пенсійним посвідченням, міститиме графічну та електронну інформацію про власника, а також ключі електронного цифрового підпису. Посвідчення-картку надаватиме банк, у якому одержувач відкриє рахунок для виплати пенсії. Електронне посвідчення використовуватиметься як платіжна картка до кінця терміну її дії, зокрема, до закінчення терміну призначення пенсії. У разі продовження терміну, встановлення інвалідності або продовження на новий термін, виготовлятимуть нове електронне пенсійне посвідчення.

Дивись ще:

Хотіла помститися: бабуся 15 років отримувала пенсію за покійну сестру

На скільки і як: зросте пенсія для пенсіонерів Львова і області

Новини України та світу 10 січня

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах