Сепаратизм в опері: СБУ провела обшуки у соліста львівського театру

Новина - Події - Сепаратизм в опері: СБУ провела обшуки у соліста львівського театру

Новина - Події - Сепаратизм в опері: СБУ провела обшуки у соліста львівського театру

Події
17 сiчня 2018 09:58

Співробітники СБУ провели обшук у помешканні соліста Львівського театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької Миколи Санжаревського, якого активісти сайту "Миротворець" включили до своєї бази через нібито антиукраїнські погляди. Про це пише УНІАН.

За словами речника Управління СБУ у Львівській області Олега Александрова, слідчі дії проводяться в рамках раніше відкритого кримінального провадження за ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної групи чи терористичної організації), що карається позбавленням волі на строк до п'ятнадцяти років.

За даними СБУ, в 2015 році стосовно цього працівника Львівського театру опери та балету вже проводилась перевірка, йому було винесено офіційне застереження. 

"Тоді не було достатніх доказів та складу злочину, аби розпочати проти нього кримінальне провадження через сепаратизм чи державну зраду, але були певні підстави надати йому офіційне застереження. Наразі СБУ розпочала нову юридичну перевірку діяльності цієї особи, після завершення якої будуть прийняті відповідні рішення", - розповів Александров. 

Керівництво Львівського театру опери та балету не прокоментувало звинувачення стосовно свого соліста, повідомивши, що "буде призначено службове розслідування".

Дивись ще:

Скандал в опері: СБУ вдруге перевіряє львівського соліста

Зрада: СТБ показал Битву экстрасенсов с российскими военными

Львів’янину загрожує 5 років тюрми за пости в соцмережах

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах