Поїли канапок: у Львові з ботулізмом госпіталізували двох людей

Новина - Події - Поїли канапок: у Львові з ботулізмом госпіталізували двох людей

Новина - Події - Поїли канапок: у Львові з ботулізмом госпіталізували двох людей

Події
19 сiчня 2018 10:16

До Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували 39-річного мешканця Жидачівського району, в якого лікарі діагностували ботулізм. 

Чоловік розповів, що йому стало погано невдовзі після того, як він їв канапки з домашнім паштетом, повідомила ZAXID.NET головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

Це вже другий випадок захворювання на ботулізм від початку 2018 року. У реанімації інфекційної лікарні перебуває і 62-річна жінка зі Стрийського району. Причиною захворювання пацієнтки стали м’ясні консерви домашнього приготування, які вона споживала.

Тімко наголошує, сироватки проти ботулізму, яка конче потрібна для лікування таких хворих, в лікарні немає. Лікарі рятують пацієнтів усіма іншими доступними засобами. Медики, за словами Наталії Тімко, повідомили МОЗ про хворих на ботулізм і сподіваються, що звідти найближчим часом надійде сироватка.

Нагадаємо, ботулізм – це гостре токсико-інфекційне захворювання, яке може призвести до тяжких наслідків для організму, аж до летального. Збудник - бактерія Clostridium botulinum, а точніше, - токсин, який вона виділяє. В зоні ризику - ковбаса, шинка, в'ялена, копчена або слабо просолена риба, м'ясні, рибні, овочеві, грибні консерви, а особливо - консерви власного приготування. 

Дивись ще:

Яка причина: у Львові заборонили партнерські пологи

Навіть у суботу: львів’яни масово вакцинують дітей від кору

Покращення: у Львові відкрили нове офтальмологічне відділення

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах