Кір у Львові: кому протипоказана вакцинація

Новина - Події - Кір у Львові: кому протипоказана вакцинація

Новина - Події - Кір у Львові: кому протипоказана вакцинація

Події
24 сiчня 2018 10:34

Медики вакцинували у Львові від кору 4192 дітей. Про це VG Львів повідомила прес-служба Львівської міськради.

"За даними міського Лабораторного центру, станом на сьогоднішній ранок зареєстровано 110 випадків захворювання на кір, з них 81 дитина. Ми зараз активно працюємо з батьками, щоб вакцинувати дітей, запрошуємо прийти в поліклініку, тому активність щодо вакцинації достатньо висока, і від 15 січня, коли ми почали щоденний моніторинг вакцинації, до сьогодні вакциновано 4 192 дітей. Поствакцинальних ускладнень ні в кого не зафіксовано", - розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Проте робити щеплення від кору можна не всім. Міністерство охорони здоров’я опублікувало протипоказання до вакцинації.

Повний перелік протипоказань щодо вакцинації невеликий, а у разі виникнення тимчасових протипоказань до вакцинації дитина отримує так зване медвідведення від щеплень. 

За світовими стандартами перелік протипоказань не включає легкі застуди з температурою до 38 градусів. Також вакцинацію не можна робити при високому ризику серйозної реакції та при станах, коли імунна відповідь на введену вакцину не сформується. Серед них МОЗ виділяє такі:

Гостре захворювання, що супроводжується температурою, вищою за 38,5 градусів;

Серйозна алергічна реакція (анафілактичний шок) на попередню дозу вакцини чи відома алергічна реакція на один із компонентів вакцини (наприклад, на желатин, неоміцин, курячий білок тощо);

Захворювання і стани організму, при яких після введення вакцини імунітет може не сформуватися (наприклад, в умовах хіміотерапії в онкологічних хворих; при вживанні великих доз стероїдних гормонів; при вживанні ліків, що пригнічують імунітет; при СНІДі);

Вагітність. Вакциною проти кору не прищеплюють вагітних, адже вона містить живі віруси. Щеплення проти кору необхідно зробити на етапі планування вагітності.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Не захворій: Україну накрила епідемія кору

Яка причина: у Львові заборонили партнерські пологи

Навіть у суботу: львів’яни масово вакцинують дітей від кору

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах