Ціною власного життя: львівський школяр, який загинув під кригою, рятував товариша

Новина - Події - Ціною власного життя: львівський школяр, який загинув під кригою, рятував товариша

Новина - Події - Ціною власного життя: львівський школяр, який загинув під кригою, рятував товариша

Події
30 сiчня 2018 10:52

У Львові дитячі пустощі на тонкій кризі закінчилися трагедією. Один із школярів втопився, ще одного дивом вдалося врятувати. 

Діти провалились під лід водойми біля ДБК, що на Сихові в неділю по обіді. Ще двоє однолітків, які лишились на березі, побігли кликати дорослих. Це і врятувало життя одного із них.

Роман, який мешкає поруч водойми, першим почув зойки про допомогу. Швидко зорієнтувався і прихопив з собою мотузку і драбину. Каже, у воді борсався тільки один хлопчина в метрах 10-ти від берега. До дна, навіть, він не діставав.

"Я йому спочатку шнурок кидав. Він за шнурок вже не міг злапатись. Я ліз по драбині, злапав його за руку. Витягнув його на берег і приїхали зразу рятувальники, швидка", ? розповів мешканець вулиці Райдужної Роман.

Тіло іншого хлопчика зі ставка дістали вже водолази. 25 січня Іванові тільки-но виповнилося 11 років. Як розповіли поліцейським очевидці трагедії, саме хлопчина, який потонув, намагався спершу врятувати друга, який перший провалився під кригу.

"Один хлопчик провалився, другий захотів його витягнути, врятувати. І в результаті він пішов під лід. Відкрито провадження за ст. 115 ККУ (нещасний випадок, який потягнув за собою смерть)", ? розповів у коментарі ZAXID.NET начальник Сихівського відділу поліції Василь Довганич.

Без свідомості, в комі і з сильним переохолодження врятовану дитину медики госпіталізували до "Чорнобильської лікарні". В крижаній воді малий був щонайменше 15 хвилин. І його порятунок медики без перебільшення називають дивом. 

"Він пам'ятає останнє, що йому хтось кинув мотузку і далі він втратив свідомість. Йому пощастило, що була надана медична допомога", ? розповів лікар-педіатр Західноукраїнського дитячого медичного центру Олег Скавиш.

Лікарка-реаніматологиня центру Іванна Андрейчук, яка приймала хлопчика, його привезли в реанімацію без свідомості. Лікарі дві години виводили його з шокового стану. Наразі бронхіту, запалення легень у дитини не виявили. Лікарі за хлопчиком спостерігають.

"То неодноразово було казано. І він ніби й не ходив на ту кригу... Дякуючи тим хлопцям, які покликали людей, дякуючи тим людям, які витягли мою дитину, дякуючи Богові. Це направду могло закінчитись дуже тяжко", ? каже мама врятованого хлопчика Надія Павлишин.

Максим і Іван товаришували ще з дитячого садочка. Вчились і в одній школі. Мама врятованого хлопчика каже, це для неї був урок на все життя. Просить інших батьків частіше цікавитись, де гуляють і чим займаються їхні діти.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Один — загинув: на озері у Львові двоє хлопчиків провалилися під кригу

Трагедія у басейні: у Львові 10-річна дівчинка померла на очах у матері

Смерть у басейні: з’явилися нові подробиці загибелі студента у Львові

Новини України та світу 30 січня

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах