Відкривай гаманець: у Львові стрімко зростають зарплати

Новина - Події - Відкривай гаманець: у Львові стрімко зростають зарплати

Новина - Події - Відкривай гаманець: у Львові стрімко зростають зарплати

Події
06 лютого 2018 13:26

Львів увійшов до трійки українських міст, де роботодавці пропонують потенційним працівникам найвищі зарплати. Про це йдеться у публікації журналу "Новое время", з посиланням на дані Work.ua.

Якщо у Києві у січні 2018 року середня зарплата, яку пропонують роботодавці, становила 10,3 тис. грн на місяць, в Одесі - 9,6 тис. грн, то у Львові вона сягнула майже 9 тис. грн. За середнім рівнем пропонованих у регіоні зарплат Львів уже обігнав такі промислові центри, як Дніпро, де пропонують у середньому 8,2 тис. грн на місяць, Харків (8,8 тис. грн) і Вінницю (8 тис. грн).

Цікаво, що за підсумками 2016 року Львів був лише п’ятим у рейтингу. Та упродовж минулого року місцеві роботодавці вирішили підняти пропоновані зарплати на третину. Це рекордний приріст порівняно з іншими великими містами країни: у Дніпрі приріст склав 25% від рівня попереднього року, в Києві та Одесі – 22%, у Харкові – 21%.

На думку експертів, підвищенню зарплат на Львівщині сприяє конкуренція за трудові ресурси із сусідніми Польщею, Словаччиною, Румунією. Окрім того, за останні кілька років у Львові і передмістях пропозиція роботи розширилася за рахунок великих підприємств з іноземними інвестиціями. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Дзвони, не соромся: куди звертатися львів’янам, якщо розмір зарплати нижче мінімальної

Львів'янину на замітку: з нового року вчителям підвищать зарплати

Порівняй: яку зарплату отримують у поліції Львова

Новини України та світу 6 лютого

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах