Резонансна ДТП: суд скасував дозвіл на затримання Димінського

Новина - Події - Резонансна ДТП: суд скасував дозвіл на затримання Димінського

Новина - Події - Резонансна ДТП: суд скасував дозвіл на затримання Димінського

Події
22 лютого 2018 11:20

Апеляційний суд Києва скасував дозвіл на затримання Петра Димінського та доставку його до суду для обрання запобіжного заходу. Про це повідомив адвокат Димінського Микола Лисий.

"За результатами розгляду апеляційної скарги адвоката Апеляційний суд м. Києва прийняв нову ухвалу, якою відмовив в задоволенні клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах головного слідчого управління Нацполіції України про застосування щодо Димінського П. П. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", – написав Микола Лисий.

Він також додав, що Печерський райсуд Києва скасував і постанову прокурора про закриття кримінального провадження щодо Андрія Борща, якого правоохоронці спершу підозрювали у скоєнні смертельної ДТП у Ямельні.

"Слідчий суддя прийшов до висновку, що постанова прокурора не відповідає вимогам законності та неупередженості, не ґрунтується на всебічному та повному дослідженні обставин кримінального провадження, адже спростування пред'явленої Борщу А. В. підозри потребує подальшого досудового розслідування. Згідно з ухвалою слідчого судді, при новому розслідуванні належить виконати необхідні слідчі дії щодо з'ясування обставин про наявність чи відсутність складу (події) злочину", – додав Микола Лисий.

Нагадаємо, що 18 серпня автомобіль Петра Димінського потрапив у ДТП, в результаті якої загинула молода жінка. Інформація про те, що був за кермом сам бізнесмен довго не була підтверджена. Провину за аварію взяв на себе охоронець Димінського Андрій Борщ. Сам Петро Димінський 22 серпня виїхав закордон і не повертався в Україну. На початку грудня матір загиблої у ДТП з кортежем Димінського отримала компенсацію і відмовилась від претензій.

12 грудня 2017 року слідчі підтвердили участь Петра Димінського у смертельній ДТП, а 16 грудня поліція подала документи в Інтерпол для його розшуку. Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури та надав дозвіл на затримання Петра Димінського і доставку його до суду для обрання запобіжного заходу – тримання під вартою. Того ж дня поліція офіційно повідомила про підозру Петру Димінському у скоєнні смертельної ДТП, у якій загинула 31-річна Наталя Тріла. Слідство встановило безпосередню участь бізнесмена у смертельній ДТП.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Дивився футбол: Димінський "засвітився" у Туреччині

Смерть за участю автомобіля Димінського: молоду жінку, яка загинула в аварії, поховали в весільній сукні

ДТП з "Мерседесом" Димінського: родичі загиблої жінки шукають свідків

Новини України та світу 22 лютого

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах