Ставай у чергу: у Львові відкрили першу smart-бібліотеку

До першої у Львові smart-бібліотеки вишикувалися черги. Фото zaxid.net

До першої у Львові smart-бібліотеки вишикувалися черги. Фото zaxid.net

Події
22 лютого 2018 17:33

До першої у Львові smart-бібліотеки вишикувалися довжелезні черги. Про це  VG Львів повідомила прес-служба Львівської міськради.

Smart-бібліотеку відкрили у мікрорайоні Рясне на вулиці Ковалика, 1 сьогодні, 22 лютого. Проте, ще задовго до відкриття перед входом зібралася черга охочих першими потрапити до сучасної медіатеки.

Простір Smart-бібліотеки облаштований за усіма сучасними вимогами функціональності – є зони для читання, для ігор, для відпочинку. 

"Ми поставили стандарт для всіх бібліотек міста Львова – вони всі мають бути як медіатеки. Це має бути місце зустрічі, де можна прийти почитати книжку, де можна попрацювати на комп’ютері, провести конференцію, організувати майстер-класи. Це все має бути включене в активне життя міста. В цьому році ще декілька приміщень ми відремонтуємо, але в цілому всі бібліотеки міста Львова мають бути приведені до пуття", - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

На медіатеку у Рясному з міського бюджету було виділено 7 млн 700 тис. грн. 

"Чим унікальна наша розумна бібліотека? Тим, що це є гнучка, динамічна, мобільна платформа, яка може трансформуватися відповідно до потреб наших користувачів. Чим вона розумна? Ми вважаємо, що розумна вона тим, що на такій не дуже великій території є багато функцій, тобто вона надає дуже величезні можливості. В нас можна користуватися графічними планшетами, є зонування певне, потужні комп’ютери із доступом до інтернету, використання інтерактивної дошки, мультимедійних проекторів, плазми для перегляду різних фільмів та мультфільмів", - розповіла в. о. завідувача SMART-бібліотеки Оксана Микитин.

Також у бібліотеці дуже багато настільних ігор.

"На базі нашої бібліотека буде діяти багато проектів та гуртків, будуть креатив-майстерні, також для найменших є затишний куточок, де будуть проводитися комплексні заняття для дошкільнят. До цього всього ми плануємо це проводити й англійською мовою. На базі нашої бібліотеки будуть різні мовні школи. Це вже починаючи з літа мовні школи – англійської, польської та німецької. Також урбан-проект, який буде дозволяти зберігати екологічну культуру нашого міста і цього мікрорайону зокрема. Це все безкоштовно, тому що ми є державна установа", - додала Микитин.

Як повідомили в управлінні культури Львівської міськради, на сьогодні це шоста бібліотека сучасного типу медіатеки – вул. Мулярська, 2а, Симоненка, 10, Мишуги, 3,  Патона, 4/2,  Окружна, 29. Загалом у Львові є 40 бібліотек, з них: 23 – дорослі, 17 – дитячих.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Замість бібліотеки: у Львові відкрили медіатеку

Готель та бібліотека: в Яворівському парку побудують візит-центр

Бібліотека майбутнього: у Львові відкрили Центр Шептицького

Новини України та світу 22 лютого

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах