Випав з вікна: як покарали львівську вчительку за смерть третьокласника

Новина - Події - Випав з вікна: як покарали львівську вчительку за смерть третьокласника

Новина - Події - Випав з вікна: як покарали львівську вчительку за смерть третьокласника

Події
26 лютого 2018 17:26

Екс-вчительку фізкультури львівської школи-інтернату №1 зобов'язали сплатити 300 тис. грн сім’ї 9-річного учня, який після уроків випав із третього поверху і загинув. 

Вчительку Львівської школи-інтернату №1 імені Богдана-Ігоря Антонича засудили ще наприкінці серпня 2017 року. Однак вирок так і не набрав чинності, оскільки адвокати жінки подали апеляцію, повідомляє zaxid.net.

Адвокати стверджували, що вчителька не повинна нести відповідальності за цей трагічний випадок, оскільки після занять хлопчика передали мамі, яка залишилася пити каву з класною керівничкою. Окрім цього стало відомо, що батьки хлопчика приховали від адміністрації школи інформацію про психічні розлади учня (вдома батьки навіть викрутили всі ручки на вікнах, оскільки у хлопчика був потяг до вікон).

Втім, суд відкинув всі аргументи захисників, вирішивши, що вчителька неналежно виконувала свої обов'язки.

"На переконання колегії суддів, наявність у дитини психічних розладів не впливає на обсяг вини вчительки у вчиненні кримінального правопорушення, адже незалежно від наявності психічних розладів законодавством покладено обов'язок на педагога забезпечувати збереження життя і здоров'я учнів", – йдеться в опублікованій 19 лютого ухвалі суду.

У підсумку суд залишив вчительці попереднє покарання – один рік умовно і відшкодування кожному з батьків загиблого учня по 150 тис. грн.

Нагадаємо, трагедія у львівській школі-інтернаті №1 на вул. Остроградських, 1 сталася ще у грудні 2014 року. Після заняття з лікувальної фізкультури мама хлопчика залишилася з класною керівничкою, а учня попросили зачекати в коридорі. Після цього він постукав у клас до вчительки фізкультури і попросився посидіти поруч із нею. Вчителька йому дозволила, однак невдовзі їй зателефонували і вона на кілька хвилин змушена була відлучитись із класу. Повернувшись назад, вона виявила, що хлопчик відкрив вікно і випав.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Як покарали: чоловік вчинив дебош у дитячій лікарні

Жертва трамваю: постраждалий відсудив "кругленьку" суму у "Львівелектротрансу"

Шукай нову роботу: поліцейського, який погрожував пасажиру пістолетом, звільнили

Новини України та світу 26 лютого

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах