Допоможіть знайти Вероніку: ветеран АТО зі Львова хоче подякувати школярці за оберіг

Новина - Події - Допоможіть знайти Вероніку: ветеран АТО зі Львова хоче подякувати школярці за оберіг

Новина - Події - Допоможіть знайти Вероніку: ветеран АТО зі Львова хоче подякувати школярці за оберіг

Події
11 березня 2018 10:28

Десантник Володимир Бруньковський зі Львова розшукує 13-річну дівчинку Вероніку, зворушливий лист якої став оберегом для нього під час ворожих обстрілів і психологічного тиску у зоні АТО. 

"Я люблю свою Україну, захисти мене, повертайся живим", - ці рядки написала ще 10-річна "Вероніка Ш", додавши до них малюнок, повідомляє ТСН.

Її послання потрапило до десантника на початку 2015 року біля Станиці Луганської. 

"Мені чомусь так припало. Я собі взяв і в кишенці у флісці я проносив всю другу кампанію", - розповів десантник. Нині лист заламінований, але видно, що він заношений. Боєць каже, що це його оберіг і на війні, і в мирному житті.

"Цей листочок мене витягнув, коли в мене вже їхала планка, кажу прямо, вже не вистачало нервів і на людей, і на все, і на себе самого навіть. Я відкривав – і мені ставало легше", - зізнається Бруньковський.

Він офіцер з династії військових, свого часу залишав службу, бо був розчарований армійською системою, але з початком АТО знову пішов воювати. На війні заговорив українською і українською написав фронтову повість про проблеми армії. Запевняє, навряд чи знайшов би на це сили, якби не дружина, з якою теж познайомився під час війни, а також щирий дитячий лист.

"Оця дівчинка і цей лист мене врятували, якби не вони – все, я не знаю, що би було з моєю психікою, яким би чином я вийшов після повернення з фронту зі своєї фактично деградації", - зізнається військовослужбовець.

Його підтримує і дружина. 

"Дівчинці я дуже вдячна за те, що вона підтримувала мого чоловіка, не знаючи навіть того", - розповіла Вікторія Бруньковська. 

Про пошуки дівчинки боєць розповів львівській волонтерці, і вже її публікацію у соцмережі за тиждень поширило понад 16 тисяч людей. Співачка Софія Федина каже, що дитячі листи справді стають для бійців рятівними, і розповідає реальну історію з передової.

"Хлопці розглядали ті малюнки, і в якийсь момент порив вітру взяв – і ті малюнки розкидав в різні сторони. Хлопці рванули в різні боки, ловлячи ті малюнки, і саме в той момент в те місце, де вони перед цим стояли, влучив снаряд. По суті, вони би всі загинули, якби не вітер і не ті дитячі малюнки", - розповіла вона.

Ймовірно, авторка листа з Івано-Франківщини, бо на передову саме приїжджали волонтери звідти. На Прикарпатті дівчинку уже шукають за іменем і першою літерою прізвища.

"Ім’я Вероніка для нашого міста не є дуже розповсюдженим, тому я думаю, звернемся на департамент освіти і спробуємо у школах. Підпис дівчинка поставила російською, то нас наганяє на думку, що це, може, 3-тя чи 5-та школа, яка мала поглиблене вивчення російської мови, або хтось із переселенців", - розмірковує голова обласної спілки ветеранів АТО Андрій Долик.

Сам Володимир вірить, що його Вероніка знайдеться. Він хоче зустрітися з нею і просто подякувати. 

Допоможіть знайти Вероніку: ветеран АТО зі Львова хоче подякувати школярці за оберіг фото

Дивись ще:

Спить на вулиці, але манікюр за 500 гривень: чому львів'янка живе у торговому центрі

Поступися місцем: у львівській маршрутці бабуся поколола чоловіка шилом

Приспали, пограбували і втекли: львівська поліція розшукує двох дівчат

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах