Кидай пити: у Львові відкрили центр для алкозалежних

Новина - Події - Кидай пити: у Львові відкрили центр для алкозалежних

Новина - Події - Кидай пити: у Львові відкрили центр для алкозалежних

Події
15 березня 2018 15:09

У Львові відкрили приймально-консультаційне відділення проекту реабілітаційного центру "Можу", мета якого – допомагати людям, які мають алкозалежність. Про це  VG Львів повідомила прес-служба Львівської міськради.

Центр працює на вулиці Княгині Ольги, 122а. 

"Це приймально-діагностичне відділення, тут до нас будуть поступати пацієнти, які мають алкогольну залежність. Ми будемо надавати їм консультацію. Це денний стаціонар – ми працюватимемо з 8 ранку до 8 вечора, і пацієнт буде проходити процедури. Якщо можна допомогти в термін одного дня, то ми допомагаємо і пацієнт йде до дому, а якщо необхідне добове спостереження, тоді пацієнт з допомогою двох реанімобілів транспортується в Трускавець, де в нас на базі відпочинково-оздоровчого комплексу є можливість перебування на цілодобовому спостереженні", - розповіла лікар-анестезіолог, головний спеціаліст напрямку "Детокс" Марія Дудич.

За її словами, люди, які вживають алкоголь, страждають від ушкодження органів та систем як чистим етанолом, так і продуктами розпаду етанолу. У центрі застосовують  комплекс методів очищення організму. Першим кроком є детоксикація, тобто фізичне очищення організму, наступним - психотерапевтичне відновлення. 

"Це можуть бути сімейні консультації, консультації дружини, яка не знає, як правильно донести до чоловіка ідею, що він все-таки зловживає, це можуть бути консультації з тим, в кого є проблеми, щоб допомогти йому віднайти всередині той ресурс, за допомогою якого він лишатиметься тверезим, і це тверезе життя йому буде подобатися. Психотерапія направлена на те, щоб людина знайшла радість в житті без психоактивних речовин, щоб вона могла сама себе у здоровий спосіб і розважати, і радувати, і знаходити якісь цікавості", - додала Дудич.

Робота у групі допомагає людям побачити себе збоку, розвіяти ілюзії, що "я один такий, і таких більше нема". 

У центрі виявили закономірність – скільки років людина пила, стільки приблизно місяців їй потрібно присвяти, щоб зайнятися собою. 

"Це рамка, в якій можна рухатися, бо дехто може пройти початковий курс і навчитися казати "ні", і цього може бути достатньо. А дехто йде далі і займається своїми стосунками, які були попсуті, коли були зловживання", – розповіла психотерапевт, головний спеціаліст напрямку "Психотерапія" Євгенія Шапочка.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Потрапила до поліції: п'яна жінка цілу ніч вешталась по Львову з двома дітьми

У Львові п’ятеро дітей госпіталізували у стані алкогольної коми: наймолодшій 8 років

У Львові пройде форум анонімних алкоголіків

Новини України та світу 15 березня

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах