Дізнайся: чи можна обирати сімейного лікаря в приватній клініці

Новина - Події - Дізнайся: чи можна обирати сімейного лікаря в приватній клініці

Новина - Події - Дізнайся: чи можна обирати сімейного лікаря в приватній клініці

Події
26 березня 2018 17:44

Міністерство охорони здоров’я не проти того, щоби приватні клініки залучали до реформи первинної ланки системи охорони здоров’я.

За словами заступника міністра охорони здоров’я Олександра Лінчевського, пацієнт може піти в приватну клініку і підписати декларацію з відповідним фахівцем, який  там працює. Лінчевський наголосив, що при цьому Національна служба здоров’я України оплачуватиме за цього пацієнта таку ж суму, що й державним закладам – близько 200 гривень на рік.

"Якщо приватна лікарня набирає дві тисячі пацієнтів, то отримує по цих 200 гривень за кожного, які ми можемо перерахувати в приватну лікарню. А  все що зверху – пацієнт доплачує самостійно", – розповів  Tvoemisto.tv  Лінчевський. 

За його словами, планується, що після реформи наступних рівнів медичної системи такий же принцип застосовуватимуть і для хірургічних втручань – пацієнт зможе звернутися до приватної клініки з приводу операцію. НСЗ зможе оплатити цю послугу за тарифом, встановленим для державних та комунальних медзакладів, а різницю пацієнт оплачуватиме сам.

Нагадаємо, з першого квітня громадяни України почнуть обирати сімейних лікарів в рамках реформи первинної ланки меддопомоги в Україні. Очікується, що цей процес триватиме до кінця 2018 року.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Покрокова інструкція: як укласти угоду з лікарем

Медреформа в дії: у комунальній поліклініці Львова чоловік отримав чек за медогляд

Дочекалися: в Україні скасували талони на запис до лікаря

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах