Що не так: у Львові неможливо підписати декларацію з лікарем

Новина - Події - Що не так: у Львові неможливо підписати декларацію з лікарем

Новина - Події - Що не так: у Львові неможливо підписати декларацію з лікарем

Події
03 квiтня 2018 13:03

Всеукраїнська кампанія з вибору лікаря первинної медичної допомоги "Лікар для кожної сім'ї" стартувала 2 квітня, але у Львові обрати лікаря поки що не можна. Причина - в електронній системі, яка поки що не працює, повідомляє zaxid.net.

У четвертій комунальній поліклініці цей день нічим не відрізняється від інших. Підписувати угоду із лікарем на початку дня тут не надто поспішають, втім, пацієнти готуються обрати сімейного лікаря.

Аби укласти електронну угоду, потрібно прийти до медзакладу з паспортом.

"Паспорт, ідентифікаційний код. Маленьких діточок неповнолітніх свідоцтва про народження. Там є графа, в якій заповнюється номер, і телефони, і все-все. Ну і потім, коли людина зареєструється, у зворотньому напрямку їй прийде смс, що вони є зареєстровані і взяті на облік до лікаря", - розповідає сімейна лікарка Любов Брильовська.

Роздруковані декларації пацієнт підписує, один екземпляр залишає в себе, інший - у медзакладі. Втім, поки що декларувати угоду із лікарем не вдасться. Все тому, що у Львові не встигли обрати медичної інформаційної системи. Це програма, в якій реєструватимуть користувачів. Поки що в місті зупинилися на двох оптимальних програмах - Healthy або Doctor Eleks, на вибір лікарень.

"З сьогоднішнього дня всі заклади починають, використовуючи цю пропозицію, підключатися до системи eHealth. Сам цей процес займе день-два, від сили три дні. Я думаю, що до кінця тижня ми вже будемо готові в електронному вигляді підписувати декларації", - каже головний лікар 4-ої комунальної поліклініки Остап Місюра.

"Коли приносять паспорт, ідентифікаційний код, ми не маємо права брати таких документів від пацієнта, також їм пояснюємо, щоб приносили пізніше і ми будемо їх укладати", - каже сімейна лікарка Марія Терлецька.

Причина у тому, що в Кабміні досі не придумали, як захищатимуть персональні дані усіх пацієнтів системи. Водночас, у Львівському управлінні охорони здоров'я кажуть: терміну для підписання декларації немає, але рекомендують обрати свого лікаря до кінця цього року.

"Задекларований Міністерством охорони здоров'я старт нібито з першого квітня не означає, що це фініш. Тобто цей процес довготерміновий. Якщо дивитися в ті нормативні документи, які сьогодні є, то фактично до грудня місяця", - пояснює начальник міського управління охорони здоров'я Володимир Зуб.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Покрокова інструкція: як укласти угоду з лікарем

Медреформа в дії: у комунальній поліклініці Львова чоловік отримав чек за медогляд

Дочекалися: в Україні скасували талони на запис до лікаря

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах