Львів’янам не вдається підписати декларацію з лікарем: що не так

Новина - Події - Львів’янам не вдається підписати декларацію з лікарем: що не так

Новина - Події - Львів’янам не вдається підписати декларацію з лікарем: що не так

Події
04 квiтня 2018 14:14

У Львові неможливо підписати декларацію з лікарем. Про це  VG Львів повідомила прес-служба Львівської міськради.

"На сьогоднішній день немає жодного документу, який регламентує діяльність e-Health, крім роз'яснень, заяв і так далі з боку Міністерства охорони здоров'я. Тому ми зараз проводимо юридичні консультації, як правильно зробити, щоб не помилитися, щоб дотриматися законодавства", – розповів начальник управління охорони здоров'я Львівської міськради Володимир Зуб.

За його словами, у Львові визначили дві медичні інформаційні системи, з якими медичні заклади Львова можуть підписати угоди про обслуговування. Йдеться про компанії "Хелсі ЮА" та "Доктор Елекс". Зуб наголосив, поки що жоден заклад охорони здоров'я Львова в систему e-Health не зареєстрований.

"На сьогодні я не можу дати вам відповіді, коли розпочнеться процес підписання декларацій. Тому що постанова, яка планувалася до прийняття 28 березня, не прийнята, накази, які затвердили змінену декларацію і порядок обрання лікаря, ми отримали тільки в четвер", – розповів Зуб.

За його словами, процес іде повільно, бо йдеться про надійне збереження персональних даних мешканців Львова, а на сьогодні немає жодного юридичного документу, який би дав головному лікарю гарантію, що всі дані, зібрані від пацієнтів, будуть надійно захищені.

Також начальник управління охорони здоров'я наголосив на тому, що для жителів Львова нічого не змінилося: поліклініки функціонують, лікарі приймають хворих та обслуговують виклики.

"До лікарів на прийом можна записатися через електронну реєстратуру або через реєстратуру безпосередньо, в разі гострого стану – викликати додому. Всі сімейні лікарі наразі працюють за тим дільничним принципом, за яким вони й працювали", – підкреслив головний медик Львова.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Покрокова інструкція: як укласти угоду з лікарем

Медреформа в дії: у комунальній поліклініці Львова чоловік отримав чек за медогляд

Дочекалися: в Україні скасували талони на запис до лікаря

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах