Гарні новини: українці зможуть безкоштовно працевлаштовуватися у Польщі

Новина - Події - Гарні новини: українці зможуть безкоштовно працевлаштовуватися у Польщі

Новина - Події - Гарні новини: українці зможуть безкоштовно працевлаштовуватися у Польщі

Події
24 квiтня 2018 12:26

Польсько-українська господарча палата разом із Всеукраїнською асоціацією компаній із міжнародного працевлаштування започаткували проект "Партнерство та працевлаштування", який має подолати шахрайство під час працевлаштування українців та організувати комфортний міжнародний ринок праці. Про це повідомляє Укрінформ.

"Одним із факторів подолання шахрайства буде безкоштовне працевлаштування. Українці не повинні платити гроші за своє працевлаштування за кордоном, а компанії-посередники отримуватимуть дохід не від фізосіб, а від роботодавців, які шукають для себе персонал. Таким чином, безкоштовне працевлаштування завдасть удару по шахрайських схемах і недобросовісних компаніях, які тепер не зможуть дурити голови українцям і брати гроші за нібито пошук роботи, а насправді невідомо за що", — розповіли у Всеукраїнській асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

За словами керівника асоціації Василя Воскобойника, Україні докладає недостатніх зусиль для захисту заробітчан. Зокрема українці мало проінформовані про ліцензовані компанії, котрі допомагають знайти роботу в Польщі та несуть відповідальність за робітника, а зарплату нараховують через банк.

"Польські бізнесмени дуже зацікавлені в українських трудових мігрантах та хочуть залучати їх на довготерміновій основі на роботу. Для цього потрібно прибирати адміністративні бар’єри між країнами та створювати передумови для синергії між польськими роботодавцями та найманими робітниками з України", — додали в асоціації.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Скільки платять: у Львові шукають водіїв трамваїв і тролейбусів

1000 робочих місць: на Львівщині запрацював новий завод

Зарплата — 14 тисяч : Порошенко запустив новий завод на Львівщині

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах