Задушився пакетиком з канабісом: оголошено підозру шістьом львівським патрульним

Новина - Події - Задушився пакетиком з канабісом: оголошено підозру шістьом львівським патрульним

Новина - Події - Задушився пакетиком з канабісом: оголошено підозру шістьом львівським патрульним

Події
12 травня 2018 17:11

Шістьом патрульним поліцейським Львова оголошено підозру у вбивстві з необережності. Їх звинувачують у перевищенні службових обов’язків та ненаданні своєчасної домедичної допомоги, внаслідок чого помер 22-річний хлопець.

Нагадаємо, 9 лютого патрульні під час відпрацювання лотерейних закладів в одному з них виявили у хлопця пакет з невідомою речовиною. 22-річний львів’янин поклав його до рота і спробував піти. Патрульні затримали його і вмовляли виплюнути пакет, однак хлопець ковтнув його, після чого знепритомнів і помер

"Два екіпажі прибули на місце події та застосували фізичну силу проти особи. У результаті події настала смерть людини. Поліцейські прибули без підстав про вчинення правопорушення, бо відповідних повідомлень не було. Підстав для обшуку також не було, вони застосували фізичну силу без причин, перевищивши повноваження", – розповіла заступниця прокурора Львівської області Галина Борейко.

За її словами, руки загиблого патрульні затягнули пластиковими затяжками, а коли він проковтнув пакет з невідомою речовиною і почав задихатись, вони не надали своєчасної домедичної допомоги. Коли ж вони почали надавати таку допомогу, поліцейські порушили певні правила: не зняли із рук загиблого затяжки та не звільнили його від одягу.

Галина Берейко додала, що причиною смерті 22-річного хлопця стало удушення пакетом, який він поклав до рота. За результатами експертизи стало відомо, що в пакеті знаходилося 2,3 г канабісу.

Досудове розслідування триває.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Трагічний рейс: з львівської маршрутки випала бабуся

Ціною власного життя: львівський школяр, який загинув під кригою, рятував товариша

Трагедія у басейні: названа причина смерті 10-річної дівчинки у Львові

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах